Preservem el Maresme vol que es treguin les guixetes de l’autopista

AUTOPISTA

La Plataforma Preservem el Maresme es prepara per l’aixecament dels peatges de la C32 previst pel dia 1 de setembre. Antoni Esteban, portaveu de la Plataforma, ha explicat que a banda de la celebració que tenen prevista al peatge de Vilassar el 31 d’agost a la mitjanit, preparen un acte reivindicatiu de cara el diumenge 29 d’agost per rebutjar cap tipus de futur impost que el Govern vulgui posar per poder-hi circular.

Farem un petit acte per celebrar que a les 24h s’aixequen les barreres i després de l’acte passarem el peatge sense pagar. A més estem treballant per fer un acte el diumenge anterior a les 12h del migdia per tallar l’autopista i dir, senyors ! no ens oblidem que això ha d’acabar aquí i que l’aixecament del peatge ha de ser definitiu. Que no ens vinguin després amb vinyetes i històries. Ho estem treballant perquè hi ha forces complicacions en èpoques de pandèmia, amb la llei mordassa… Ara no és tant senzill fer un acte d’aquest tipus com fa 10 anys que tallaves i no hi havia cap problema. Ara hi ha responsabilitats civils.

Hem preguntat a Antoni Esteban si sap el futur que els espera a les casetes dels peatges i ha posat d’exemple el que el Ministeri de Foment va fer a un tram de l’AP7, quan va encarregar l’enderroc a una empresa de Tarragona i que es va acabar fent en 8 hores. En el nostre cas aquest l’hauria d’autoritzar la Conselleria de Territori ja que la C32 és de titularitat catalana.

Recuperar zones naturals i de servei públic

Des de la Plataforma aposten per la recuperació de zones naturals i de servei públic, és a dir, estrènyer l’espai transitable a dos o tres carrils per banda a on ara hi han els peatges, i que el sobrant de cada costat retorni al municipi titular.

S’hauria de demanar a la Conselleria de Territori que hi anés el dia 1 i retirés totes les guixetes que hi ha i que a partir d’aleshores la titularitat municipal es noti amb propostes per treballar-ho. Es pot reduir aquest espai a dos o tres carrils per banda i tota la resta es pot recuperar com equipament. Es poden fer quantitat de coses, des d’un camp de futbol fins a un hospital si fa falta. Si és un espai públic, és equipament públic, l’ajuntament hi tindrà molt a dir. Les idees que surtin dels ajuntament, igual que ha sortit l’IBI i tot això, doncs que surtin altres idees en benefici de la població.

La Plataforma Preservem el Maresme ha fet públic un manifest que ha titulat ”Una oportunitat històrica” on conviden a la ciutadania a celebrar l’alliberament dels tres peatges de la C32 i a participar dels debats i mobilitzacions ciutadanes que diuen, són la garantia de ”continuar exigint a les administracions una mobilitat al servei de les persones i el territori”.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *