Primer balanç de l’estiu: s’han declarat 11 incendis al Maresme

Bomber treballant en les tasques d'extinció de l'incendi del passat 24 de juny a Argentona (Foto: Bombers de la Generalitat)

La Diputació de Barcelona ha fet balanç del primer mes d’aplicació del Pla de prevenció i informació d’incendis forestals, que va entrar en vigor el passat 18 de juny. Des d’aleshores, al Maresme s’han produït 11 incendis forestals que han afectat 8,64 hectàrees de terreny. És la segona comarca més afectada, per darrera del Baix Llobregat, on la setmana passada es va declarar un important foc a Castellví de Rosanes i Martorell que va calcinar una superfície de més de 200 hectàrees de vegetació.

Al conjunt de comarques de la demarcació de Barcelona s’han produït 103 incendis forestals, amb 288,59 hectàrees afectades. Aquestes xifres contrasten amb el mateix període de l’any 2020 en el qual el nombre d’incendis forestals va ser de 43 amb un total de 3,80 hectàrees cremades. El 93% de la superfície afectada correspon a zones forestals arbrades, el 3,74% a zones agrícoles i el 2,43% a zones de matoll.

Des de l’inici del Pla de prevenció i vigilància d’incendis forestals, s’han detectat 287 abocament de deixalles en zones de bosc, la majoria dels quals no inflamables, així com 89 incidències en infraestructures. També s’ha intervingut en 16 campades no autoritzades.

L’equip d’informadors i vigilants també han intervingut en 35 accions de dissuasió per ús d’eines que generen guspires, 29 en altres accions perilloses, 21 de barbacoes que no compleixen la normativa, 13 de barbacoes o cremes en zones forestals i 7 en cremes en urbanitzacions.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *