Calella revalida per segon cop les dues flors d’honor de Vila Florida

Calella ha rebut dues Flors d’honor com a Vila Florida d’aquest any en reconeixement a la millora de l’espai verd i el seu sosteniment.

Viles Florides és un moviment creat per la Confederació Ornamental de Catalunya i del Mercat de la Flor i Planta Ornamental de Catalunya que premia la millora dels espais verds a les poblacions i el fer créixer l’interès per la natura.

L’any passat va ser el primer cop que Calella participava com a Vila Florida i ho va fer després de posar en marxa el “Moments de flors”, vinculat al tradicional i veterà Concurs de Roses. Aquesta és la valoració que n’ha fet l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini: “És el segon any consecutiu i el segon que fem «moments de flors». El primer any ens va sorprendre perquè de manera molt immediata encara no havíem tingut temps de consolidar aquesta imatge d’associar no només al primavera a l’esclat de la flor, qu és evident, sinó que Calella cada vegada sigui una Vila Florida i identificada així pel conjunt del país“.

Montserrat Candini ha destacat la feina feta durant aquests anys en el medi ambient de la ciutat i ha indicat que el jurat de professionals del sector també s’havia fixat en el pulmó verd del Parc Dalmau i en el Passeig Manuel Puigvert, amb la quantitat de plataners davant del mar, un dels pocs llocs on això es dóna al país.

Montserrat Candini ha avançat que l’any que ve l’aspecte floral de la ciutat millorarà molt, en jardineres i espais verds. Candini: “Hem d’esperar les millors èpoques per plantar allò que toca. Hi tenim el regidor Marc Buch, especialista i enginyer, i de cara al 2016 podrem veure una Calella molt més florida, en carrers estratègics i on hi hagi força gent. La flor formarà part del llenguatge del carrer”.

L’any passat el màxim de flors que s’atorgaven eren tres. Aquest any s’ha ampliat a 5, i només Olot ha guanyat 4 flors d’honor. Calella en manté dues.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *