[AMPLIACIÓ] Primer cap de setmana tranquil sense toc de queda a Calella

IMG_20210820_231234

Després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya deixés sense efectes els nous criteris marcats per la Generalitat i que Calella quedés fora del confinament nocturn, la ciutat ha viscut un cap de setmana tranquil i sense incidents remarcables. El més destacat ha estat un grup de joves, no residents a Calella, que van provocar destrosses en el mobiliari urbà del Passeig. Malgrat tot, el tinent d’Alcaldia i responsable de l’àrea de Seguretat ha apuntat que es tracta d’un fet aïllat i ha remarcat el bon comportament de la població en general.

Des de l’Ajuntament s’ha vetllat per mantenir les condicions de seguretat marcades per la Generalitat durant la nit. S’ha tirat endavant un dispositiu de seguretat que ha reforçat la presència policial nocturna als carrers, a més, com ja es va fer durant la revetlla de Sant Joan, un grup d’informadors s’ha encarregat de les tasques de sensibilització i prevenció de botellons a la platja.  Una de les poques intervencions que va fer la policia va ser la matinada dissabte a diumenge amb un grup nombrós de joves al punt de fusta. Els joves, no residents a Calella, estaven provocant aldarulls i malmeten mobiliari urbà, com la destrossa d’un gronxador de la zona d’esbarjo infantil de la Gàbia o la crema de diferents papereres. Ho ha explicat en declaracions a Ràdio Calella TV el tinent d’Alcaldia Josep Torres.

Ha anat bastant bé el cap de setmana. Ha estat una jornada sense grans incidents remarcables. Només s’ha requerit la intervenció de la Policia per un servei al pont de la riera Capaspre després que un grup de diversos joves s’aplegués en aquella zona un cop van tancar els establiments.

A diferència de les altres nits, aquest cap de setmana sí s’ha pogut veure petits grups de persones a la platja sense causar aldarulls ni saltar-se les noves normes imposades des de la Generalitat que impedeixen reunir més de 10 persones i fer activitats més enllà de les 0.30h.

El responsable de l’àrea de Seguretat també ha reconegut que el toc de queda era un mecanisme que els ajudava a contenir possibles aglomeracions d’alguns joves que no respectaven les mesures de seguretat.

Quan van anul·lar el toc de queda, hem tingut sentiments trobats. Per un cantó, ens ha ajudat molt a controlar i contenir les trobades, i per altre cantó, és una bona notícia que el treguin perquè significa que la pandèmia millora, però sí que és cert que el toc de queda era un mecanisme que ens ajudava molt.

Torres també ha volgut apel·lar de nou a la responsabilitat individual i col·lectiva de la població per evitar que les dades epidemiològiques tornin a empitjorar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *