Primer dia de bars i restaurants oberts al públic, amb terrasses a mig gas

terrassa

La recuperació de l’activitat de bars i restaurants, que ahir van poder tornar a muntar terrasses i servir dins dels locals, no va ser per tirar coets. Almenys a Calella, tal i com han afirmat alguns propietaris a Ràdio Calella TV, que coincideixen a fer un balanç “discret” del primer dia de flexibilització de les restriccions, tot i que apunten que els dilluns acostumen a ser sempre fluixos. Per tant, es mostren en certa mesura esperançats a tenir més feina al llarg de la setmana. Confien en recuperar la clientela de sempre, tot i que la costum del “take away” sembla que ha anat calant.

Sergi Coll, del bar Wockas del carrer Sant Antoni, ha reconegut que ahir es va treballar amb la clientela habitual, que mica en mica es va recuperant. Diu que no va ser un dia per tirar coets però que durant la setmana s’espera treballar més.

No va ser per tirar coets, però encara es va treballar prou (…) Va venir gent que feia dies que ens esperava, que ve a buscar alguna cosa de menjar i que durant les últimes setmanes no ho ha fet.

Coincidint amb l’inici del primer tram de la desescalada, el bar Xalet de la zona turística va tornar a apujar la persiana. Lourdes Pérez reconeix que la gent tenia ganes de tornar a asseure’s a la seva terrassa, però que el fred va frenar molt.

Ens imaginàvem treballar una mica més, però no per tirar coets (…) La gent tenia ganes de bar i han vingut els clients habituals.

En la mateixa línia, el balanç que del primer dia de flexibilització de les restriccions en fa en Naïm Núñez, de la cafeteria Delícia.

Avui s’ha notat una mica més de gent, però tampoc molt. No hi ha hagut molt moviment.

Tot i poder reobrir les seves sales, els restaurants van continuar treballant molt amb el servei per emportar. A la pizzeria La Porteña de la riera Capaspre no s’esperaven un allau de clients i el seu propietari, Adrián Paparella, creu que la feina anirà augmentant de forma progressiva.

A partir de quarts de deu hem tingut quatre taules i uns quants encàrrecs per emportar, perquè ara la gent està acostumada a endur-s’ho (.,..) En el desconfinament anterior esperavem que la gent es llencés a les taules, i no va ser així. Pensem que serà molt gradual.

Ahir, la Pensió el Pekinaire també va muntar terrassa i va permetre l’entrada de clients externs a la cafeteria, que ha estat treballant fins ara per donar servei per emportar i pels clients que tenia allotjats. Andrés Jiménez ha explicat que van decidir no abaixar la persiana encara que de feina, fins ara, poca.

Ho estàvem esperant però la realitat és que la gent no es mou. I el cap de setmana seguirem igual. Tenim la pensió oberta, i aguantem amb gent d’empresa i treballadors, però el cap de setmana ningú. Quatre passants que es queden tan sols una nit.

Els agents cívics van estar recorrent ahir Calella per informar als bars i restaurants de la normativa que s’ha de complir: terrasses obertes amb un màxim de 4 persones per taula, i una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre els grups de gent. A l’interior dels locals, les mateixes condicions i amb un aforament màxim del 30%.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat