Protecció Civil avisa que s’hauran de repensar les cavalcades dels Reis Mags per evitar aglomeracions

reis2

Les Cavalcades de Ses Majestats els Reis d’Orient com les hem celebrat sempre no podran repetir-se aquest pròxim 5 de gener. Ho ha avisat el subdirector de Protecció Civil, Sergi Delgado, qui ha explicat que s’està a punt de tancar el pla que concreta les mesures de seguretat que caldrà seguir en tots els actes culturals i populars del Nadal perquè l’apliquin els ajuntaments. Però ja ha avançat una línia vermella: les aglomeracions.

Segons Delgado, això només es pot garantir en espais amb accés i aforament controlat. Per tant, res a veure amb les tradicionals Cavalcades dels Reis que s’han fet sempre a Calella, i a pràcticament totes i cadascuna de les poblacions del país. En una entrevista a RAC1 aquest passat cap de setmana, deia el subdirector de Protecció Civil que això “ara no toca”.

Evitar les aglomeracions només es pot fer quan hi ha un control d’accés que permet garantir que el nombre de persones és el màxim mantenint la distància de seguretat per evitar interaccions (…) A mi m’agrada molt més la Cavalcada de Reis, que Ses Majestats passin i ens llancin caramels, però des de Protecció mantenim que no toca, no és compatible.

Avançant-se a això, a principis de novembre, l’alcaldessa Montserrat Candini anunciava que s’estava treballant en una fórmula “imaginativa” per garantir la il·lusió de veure els Reis d’Orient a tots els infants de Calella. Tot i que els detalls es donaran en el decurs de la setmana, Ràdio Calella TV pot avançar que aquesta passaria per una “visita” amb accés i aforament controlat, i amb cita prèvia, que es faria a la polivalent de la Fàbrica Llobet-Guri. Seria entre el 2 i el 5 de gener, en horari de matí i tarda.

S’autoritzaran les fires i mercats de Nadal

Protecció Civil autoritza les fires i mercats de Nadal amb els mateixos requisits de control d’accés i d’aforament.

Volem que es pugui desenvolupar aquesta activitat comercial amb elements molt tradicionals i de comerç de proximitat, i hem fixat les condicions: un permímetre de control d’accés i que es garanteixi l’aforament que hi hagi vigent, ara del 30%.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *