Els pessebristes ultimen les creacions que exposaran aquest Nadal

El 14 de desembre s’inaugurarà el Pessebre Municipal a la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau, que es podrà visitar fins el 6 de gener. Un dels principals al·licients d’anar a veure el naixement passa per desobrir on s’han amagat el caganer i en Banyeta, dues figures que col·loquen estratègicament els membres de l’Associació de Pessebristes. Aquesta no és l’única creació que preparen per decorar espais i equipaments municipals durant les festes nadalenques.

Gairebé tres mesos de feina hi ha darrera del naixement que elabora l’Associació de Pessebristes de Calella, on sempre hi presenten elements nous que fan amb les seves mans al taller que tenen a la Fàbrica Llobet-Guri. S’hi posen a principis de setembre, seguint una temàtica que guarden amb zel.

D’ençà de l’obertura de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà a l’Ajuntament Vell, el Pessebre Municipal s’exposa a l’entrada de la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau. S’inaugurarà el 14 de desembre i es podrà visitar fins el 6 de gener.

En paral·lel, els pessebristes també treballen per enllestir el “pessebre alternatiu” que hi haurà al Centre Parroquial del carrer Jovara. Vol ser una representació crítica amb algun tema d’actualitat, i assegura Mercè Arnijas que no tothom l’acaba d’entendre.

Ens ho va dir el rector i vam estar-hi d’acord. És un naixement diferent: hi ha un carrer de paper amb un gos aixecant la pota en una farola, sacs d’escombraries, i algunes ampolles tirades…

Uns dies més tard, a partir del 21 de desembre, al Casal l’Amistat s’obrirà l’exposició de pessebres i diorames que també prepara l’Associació de Pessebristes, enguany d’una manera especial. S’arriba a la trentena edició i volen que inclogui una retrospectiva de les creacions que han fet les famílies calellenques.

Estem mirant si podem recuperar diorames que s’havien presentat en els últims 29 anys per tornar-los a exposar. Fer una recopilació. Algunes famílies ja ens han confirmat que portaran les creacions que havien fet els seus pares.

L’Associació de Pessebristes també confecciona els naixements que durant el Nadal hi ha en dos altres equipaments municipals: el Museu Arxiu i el Mutur.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.