Pròrroga de 7 dies a les actuals restriccions: “Els necessitem per doblegar la corba”

Marc Ramentol, secretari general de Salut, aquest migdia en roda de premsa

La mobilitat quedarà restringida per dins la comarca fins, com a mínim, el 26 d’abril. El perímetre no s’amplia a les anomenades vegueries com s’havia parlat en els últims dies, i havien reclamat moltes poblacions petites i grans, com Barcelona. El Procicat publicarà demà la pròrroga de les actuals restriccions, tal com han anunciat aquest migdia els responsables dels departaments de Salut i d’Interior.

Diuen que aquests set dies extra són necessaris per mantenir els indicadors epidemiològics a ratlla i aconseguir doblegar la corba. Ho ha explicat el secretari general de Salut, Marc Ramentol.

Els departaments de Salut i d’Interior han proposat al comitè tècnic del Procicat l’adopció d’una pròrroga de 7 dies de les mesures vigents (…) Sabem l’esforç que suposa, i d’aquí l’agraïment a les persones que veuran limitada la seva mobilitat i la interacció social. Però necessitem aquests 7 dies per entrar en una fase de regressió i doblegar la corba.

Salut ha celebrat la bona evolució de les dades dels últims dies. Tot i els temors que hi havia, finalment no s’ha produït l’efecte Setmana Santa amb un creixement dels casos.

Podem afirmar que no hi ha hagut explosió de casos. El creixement que van començar a experimentar a principis de març s’ha mantingut constant fins que aquests darrers 2 o 3 dies hem entrat en una fase d’estabilització.

Salut ha fet un agraïment explícit a la ciutadania pel seu comportament i la seva comprensió, així com als sectors econòmics i culturals que pateixen les restriccions. L’horitzó per a tots és el 26 d’abril, quan el Govern confia començar a desplegar un procés d’obertura, sempre i quan les dades ho permetin.

Ara mateix, l’ocupació de llits d’UCI per atendre pacients de coronavirus és del 52% i això, segons Ramentol, continua provocant una tensió molt important en el sistema públic de salut. Ha posat de relleu el bon desenvolupament de la campanya de vacunació, amb un rècord de dosis administrades durant la Setmana Santa a 272.000 persones.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *