Protecció Civil activa el pla Neucat al Maresme

Protecció civil ha activat en fase de pre-alerta el pla Neucat per la previsió de nevades a cotes baixes en les pròximes hores a les comarques del Maresme, la Selva, Barcelonès, Baix Llobregat i Baix Empordà. Avui a partir de les 13 h i fins a mitjanit es poden produir alguns ruixats dispersos al litoral, localment en forma de neu granulada, en cap cas s’espera que siguin abundants. La cota de neu se situarà als 200 metres.


Les temperatures també seran molt baixes aquesta nit i els pròxims dies, per la qual cosa les carreteres poden estar glaçades. Es recomana limitar la mobilitat demà al matí i no acostar-se a les zones afectades per la neu i el gel. Protecció Civil remarca que en cas de necessitat de desplaçament, cal recordar portar cadenes al vehicle i extremar les precaucions en la conducció. Així com evitar la mobilitat a les zones afectades per la neu si no és imprescindible.

L’Ajuntament de Calella també ha anunciat que es prepara per l’alerta d’onada de fred del NeuCat.  Expliquen que la brigada ho té tot a punt per si convé tornar a tirar sal a Can Carreras per evitar gelades al sòl urbà i protegir els elements més vulnerables. Des de l’Àrea de Política Social es trucarà als més grans per controlar el seu estat i garantir el seu benestar. Per la seva part la Policia Local mantindrà una vigilància activa; si localitzen alguna persona sense sostre l’acompanyaran per al seu allotjament fins que passi l’onada de fred.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *