Tejada ofereix a ERC i la CUP una aliança postelectoral d’esquerres per governar Calella

El líder d’ICV ha confirmat que el seu partit concorrerà a les municipals del 2019 sota la fórmula dels ‘comuns’ i que encara no s’ha decidit qui encapçalarà la llista i serà l’alcaldable. Sebastián Tejada s’ha mostrat convençut que els tres partits d’esquerres poden sumar majoria després de les pròximes eleccions i ha estès la mà a republicans i cupaires per intentar arribar a un acord postelectoral que desbanqui el PdeCAT del Govern Municipal. Assegura que el partit que lidera Montserrat Candini és cada cop més conservador i antieuropeïsta, i que després de 8 anys al capdavant de l’ajuntament de Calella ha estat incapaç de dur a terme un projecte transformador de ciutat i que reverteixi la tendència a l’empobriment de la població.

Sebastián Tejada diu que li encantaria ser l’alcaldable de Calella en Comú, llista en la qual s’integrarà ICV-EUiA per concórrer a les municipals del 2019. Amb tot, assegura que damunt la taula hi ha algunes ofertes seductores i propostes per integrar-hi gent nova. La idea és presentar un projecte que garanteixi lideratge polític a Calella, que és el que troba li ha faltat en els últims anys.

Les possibilitats de millora són immenses i tenim un punt de partida acceptable, i condicions financeres bones per procurar el canvi. Només falta lideratge. Em sedueix la idea però això no vol dir que sigui el candidat de la nostra formació, afortunadament tenim ofertes seductores i la meva és la que menys.

Formarà part de la candidatura l’exalcalde socialista Josep Maria Juhé, però no ha revelat altres noms. Ha negat converses serioses i en ferm amb un altre exalcalde, Josep Basart, qui públicament ha obert les portes a tornar a la política municipal.

El líder del partit ecosocialista ha estès la mà a ERC i la CUP per teixir una aliança d’esquerres si les urnes els donen la majoria a l’Ajuntament de Calella.

M’imagino un govern el juny de l’any que ve format per Calella en Comú, ERC i la CUP. Podem explicar a la població que tenim la intenció de fer-ho, en què coincidim, però no se signarà cap acord previ. Cada força concorrerà a les eleccions amb les seves sigles.

Tejada s’ha mostrat indiferent sobre qui serà l’alcaldable del PDeCAT -que podria optar per la fórmula de Junts per Calella-. Ha dit que “seria interessant” que Montserrat Candini optés finalment a la reelecció perquè li permetria contrastar amb ella el seu projecte de ciutat i la seva estratègia inversora per a Calella.

Mireu l’estratègia inversora: Museu del Turisme, 1,5 milions d’euros llençats perquè al desembre van visitar-lo 68 persones, en un dia de plena temporada 12 o 14; Mercat, pràcticament buit. Fàbrica Llobet-Guri, en l’últim ple confessava l’alcaldessa que s’havia gastat més d’1,5 milió i mig per buidar la sala central. La Generalitat de Catalunya només demana un terreny aplanat, ens podríem haver gastat el terreny i 15 o 20 mil euros d’una retroexcavadora.

I retreu que la “dèria” per traslladar la nova escola Salicrú a la fàbrica pot haver-li costat a Calella a l’entorn dels 6 milions d’euros.

Ha situat el canvi del model productiu de Calella com a principal prioritat per als pròxims anys. Aposta per incorporar noves activitats econòmiques basades en la innovació i la creativitat artística o tecnològica.

El nostre punt de partida és el reconeixement de la pobresa de la ciutat, de moltes famílies, i el pèssim repartiment de la riquesa. Estem parlant de com modificar l’economia perquè això repercuteixi. Temporades més llargues, productes de més valor afegit, possibilitarien sous superiors, formació superior, temporades més llargues…

Ha posat de relleu que la renda familiar a Calella és un 20% inferior al de la mitjana catalana, i que un altre dels índexs per valorar la pobresa a la ciutat prové de Càritas Calella, que dona 1.300 ajuts alimentaris al mes.

Aprofito per dir que el menjador de Càritas de Poblenou està a punt de tancar el torn de nit per manca de voluntaris. Potser amb 4 o 5 persones més es podria mantenir, és una dedicació petita, i jo animo a la gent que ens escolta que s’ho plantegi.

Sebastián Tejada ha fet autocrítica acceptant que l’oposició ha estat en certs moments “tova” amb el Govern Municipal i que ha perdut l’oportunitat de fer una acció més coordinada i potent.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *