[AMPLIACIÓ] Protecció Civil activa en fase d’alerta el Pla INUNCAT davant la previsió de fortes pluges al litoral de Barcelona

La policia local ha tancat el pas de vehicles per sota el pont de la Riera de Caspaspre per raons de seguretat. A més, des de fa una estona a la platja de Calella oneja la bandera vermella. Els serveis de salvament marítim han prohibit el bany tant a la platja gran com a la de Garbí a causa de la tempesta i els abocament d’aigües fluvials.
Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d’Alerta el Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya, l’INUNCAT, per la previsió d’intenses pluges al litoral de Barcelona des de bon matí. Les precipitacions també afectaran les comarques de l’interior de Barcelona, litoral tarragoní i comarques de Girona.

Canvi radical de temps. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès diversos avisos per intensitat de pluja, però especialment a les comarques del litoral central, des del Garraf i fins al Maresme. El SMC preveu precipitacions que puguin superar els 20 litres per metre quadrat en 30 minuts durant el dia, entre les 8 del matí i les 20h. Els xàfec poden anar acompanyats de tempesta i localment de pedra. Les zones més afectades per la pluja podrien acumular més de 50 l/m2 en tot l’episodi.

Una vegada comencin les pluges, Protecció Civil recomana molta precaució  a les carreteres i carrers de les ciutats més afectades. Sobretot es recomana allunyar-se de rius i rieres, passos soterrats i zones inundables.

Aquest marcat canvi de temps, vindrà acompanyat amb un notable descens de les temperatures. A les comarques de Barcelona i Girona poden caure entre 6 i 12ºC respecte avui. Així doncs, s’ha acabat l’ambient calorós i xafogós d’aquests dies, si més no, per aquesta setmana.

Abans de que comencin les pluges és recomanable que reviseu la teulada i mantingueu nets els baixants i desguassos d’aigua de pluja, especialment als patits o als terrats dels edificis, per evitar inundacions. Els soterranis i locals amb possibilitat d’inundació, cal extremar les precaucions. També cal que extremeu les precaucions en les activitats a l’aire lliure en les zones afectades per les pluges. En cas d’ emergència cal trucar al 112.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *