Els metges de l’Hospital Sant Jaume i del CAP de Calella també fan vaga

Hospital de Calella, arxiu

El sindicat convocant, Metges de Catalunya, assegura que més del 60% dels professionals de l’Hospital Sant Jaume han secundat la vaga durant el matí, i que la xifra arriba a superar el 90% a l’ambulatori. Segons la Corporació de Salut del Maresme i la Selva el seguiment de la vaga és del 18% en el cas de l’hospital, assegurant que només s’han aturat 17 dels facultatius de tota la plantilla. I que en el cas del CAP el seguiment és del 70%, és a dir, per part de 7 dels 10 metges del torn.

El delegat del sindicat Metges de Catalunya a l’Hospital Sant Jaume, Ricard Terradas, ha negat les xifres de seguiment que ha facilitat la direcció de l’Hospital Sant Jaume i del CAP de Calella perquè, segons diu, no hi comptabilitza els professionals que estan garantint la prestació de serveis mínims. Són declaracions a l’Info Migdia.

Aquestes dades no corresponen en absolut amb les que tenim. El seguiment, depenent del servei, és d’entre el 60 i el 95% a nivell d’hospital, i entre el 90 i el 100% a primària (…) No admetrem en cap moment que es pugui deteriorar l’atenció a pacients oncològics, i si ells consideren que això són metges que treballen perquè sí, doncs cal recordar que ho fan per responsabilitat i per complir els serveis mínims.

El sindicat espera que es mantingui l’elevat seguiment de la vaga durant tota la setmana, a l’espera de decidir si duen a terme alguna actuació per fer visible la seva reivindicació. Preveien fer una concentració al migdia a les portes del centre però, tal i com ha revelat el delegat de Metges de Catalunya, la direcció no els ho ha permès.

Ricard Terradas ha assegurat que els professionals s’han vist abocats a la vaga per exigir revertir una situació “insostenible” que s’arrossega des de l’època de les retallades. Als usuaris els demana comprensió.

Ho fem per l’usuari: des de fa uns anys les retallades han provocat un deteriorament progressiu de l’assistència i això ha provocat una sobrecàrrega de treball insuportable. Les llistes d’espera són injustificables,m tant per proves diagnostiques com per proves quirúrgiques, per veure l’especialista són eternes. I això fa que l’usuari, en definitiva, se senti mal atès.

Els serveis mínims decretats amb motiu de la vaga garanteixen la prestació de l’atenció en els àmbits de cirurgia, per intervencions quirúrgiques urgents, l’atenció domiciliària i la dels pacients ingressats, tractaments com la quimioteràpia i les urgències en general. En el cas de l’atenció primària, és del 25% de la plantilla i garantida l’atenció de totes les urgències.

Més de 10.000 metges de la sanitat concertada de Catalunya estan cridats a la vaga. També, i en paral·lel, els metges de primària de la xarxa de salut pública, és a dir, els ambulatoris de l’ICS.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *