PSC, CUP i Cs tindran representació rotatòria al consell d’administració de Gestaigua

Canvis al consell d’administració de l’empresa mixta del subministrament d’aigua, que en aquest nou mandat amplia fins a 6 el nombre de representants de la part pública i fins a 4, designats pel soci privat. Gestaigua manté així la proporció de 51%-49% de titularitat del capital però això no permet que tots els grups polítics municipals puguin ocupar una cadira del consell durant els 4 anys i opinar, per exemple, sobre el preu de l’aigua d’aixeta. Junts per Calella hi tindrà dos representants: l’alcaldessa Montserrat Candini, que també serà a la Junta General d’Accionistes, i Albert Torrent. N’hi haurà dos per ERC: Míriam Sellés i Roser Casanovas; i un per a Calella en Comú: el seu representant serà Sebastián Tejada. La resta s’hauran de repartir la sisena cadira durant el mandat, i ho faran de manera consecutiva.

El PSC hi serà els dos primers anys (Josep Torres) i la resta, la CUP (Joan Camps) i Cs (Maria Olga Herrera), per aquest ordre.

En l’últim Ple Municipal, els portaveus de la CUP i de Cs van lamentar que no s’hagués aconseguit garantir la representació de tots els partits.

Guillermo Gomis (Cs):

Vam transmetre a la reunió de portaveus la nostra petició però, veient que no ha estat possible, no hi posarem cap problema.

Núria Freixas (CUP):

Vam fer la proposta perquè la representació fos en la proporció de 7 a 5, encara que això variés el percentatge sobre el capital seria la més ajustada a la pluralitat del poble. Qualsevol altra opció no la considerem vàlida.

Els altres dos partits de l’oposició, ells sí amb representació permanent al consell d’administració de Gestaigua, van oferir-se a transmetre les seves opinions i propostes.

Sebastián Tejada (CeC):

El que podem fer per esmenar aquesta mancança és que el representant del nostre grup estigui a disposició dels que no hi siguin.

Xavier Ponsdomènech (ERC):

A nosaltres també ens hauria agradat tenir una representació més àmplia i també ens posem a la disposició dels altres partits.

Sorea és l’empresa privada que té el 48% del capital de Gestaigua, la societat mixta creada a Calella l’any 2013.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *