Inici de l’exposició “Passio Christi”

De l’1 d’abril al 14 de maig es podrà visitar la col·lecció al Museu-Arxiu Municipal de Calella.

Des d’avui i fins a mitjans del mes que ve el Museu Arxiu de Calella acull una exposició sobre la Setmana Santa anomenada Passió Christi. Aquesta mostra parteix de la que ja es ve fent des de fa uns tres anys a la Capella de Sant Quirze i Santa Julita dels passos de Setmana Santa recuperats fa poc. Aquest any, a més, es recupera una Processó el Divendres Sant.

Per tot plegat el Museu Arxiu ha volgut fer aquesta mostra de La Passió de Crist. N’ha parlat Carme Torm, directora del Museu de Calella: “L’exposició és un repàs del que és el dia a dia, de Diumenge de Rams a Dilluns de Pasqua, explicant els rituals litúrgics i també les activitats més pròpies de Calella per saber què es feia fa 60 anys, tradicions i ritus que en molts casos s’han perdut“.

Aquesta explicació s’explica a través d’objectes que escenifiquen cadascuna de les etapes de la Passió. Torm: “Trobarem el típic pas de Setmana Santa, amb unes quantes bestes, escenificant el Misteri dels Escolapis, el de La Dolorosa, algunes peces el Via Crucis que es feia a Calella, un gran relleu sobre el Sant Sopar, i no podem oblidar el Cant de l’Àngel, un dels grans elements de la celebració de la Setmana Santa a Calella“.

La mostra s’inaugura a les set de la tarda i es podrà veure fins al 14 de maig.

L’horari de visita és de dimarts a dissabte de 5 a 8 del vespre, i diumenges i festius d’11 a 2 de la tarda.

Els preus de la visita normal és de 2 € i la visita reduïda a 1 €, el preu de grups el podeu consultar al telèfon 93 769 51 02.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Carme Torm, emesa a l’Info Vespre

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *