Puc anar a una altra regió sanitària si passa a la fase 1?

Captura de Pantalla 2020-05-14 a les 10.37.37

La mobilitat entre diferents regions sanitàries no està permesa a la fase 1 del pla de desescalada del confinament. Per tant, en el cas que Sanitat autoritzi que Barcelona i les àrees metropolitanes Nord i Sud passin a la fase 1 a partir de la setmana que ve; els veïns i veïnes de Calella no podran desplaçar-se a Mataró o Barcelona, que formen part d’una altra regió sanitària. Amb tot, hi ha excepcions per causes justificades o de força major, que inclouen els desplaçaments als centres de treball per motius laborals, professionals o empresarials, l’assistència sanitària, la cura o atenció de persones amb necessitats i el retorn al domicili.

La frontera de la regió sanitària de Girona, a la qual pertany Calella i altres 10 municipis de l’Alt Maresme, està situada a Canet de Mar. Arenys de Mar ja forma part de la Metropolitana Nord, que avançarà en el pla de desescalada al mateix ritme que Barcelona i la Metropolitana Sud, segons va informar el Departament de Salut.

A la banda nord, la Jonquera marca la frontera de la regió sanitària de Girona.

A quina fase es recupera la lliure circulació per tot el territori?

El pla de desescalada del confinament presentat pel Govern espanyol estableix que la ciutadania podrà moure’s per tot el territori quan s’entri en l’anomenada “nova normalitat”. Per tant, durant la fase 1 i 2 es mantenen la limitació de mobilitat únicament dins la regió sanitària.

Amb tot, coincidint l’entrada a la fase 3 s’aplicarà una “flexibilització de la mobilitat general”, tot i que es desconeix en quins termes es produirà i si això significarà que es permeten els desplaçaments entre regions sanitàries, dins de Catalunya, o amb d’altres províncies, que són les unitats territorials de referència per a la resta de l’Estat. S’haurà d’esperar a la publicació del BOE específic per a la fase 3, quan es concreten les mesures d’alleugeriment de les restriccions.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat