Gestvia activarà dilluns la zona blava de pagament per facilitar la rotació de vehicles

zona blava

Gestvia activarà la zona blava a partir del dilluns 25 de maig. Es va tancar a l’inici de l’estat d’alarma quan es va decretar el confinament de la població, que impedia als conductors sortir de casa per moure el cotxe de lloc. Amb l’entrada a la fase 1 i l’alleugeriment de les mesures de seguretat, la presidència de l’empresa pública de mobilitat ha decidit que es torni a pagar per deixar el cotxe a la zona d’estacionament regulat per així permetre la rotació de vehicles. Amb tot, es preveu deixar uns dies d’adaptació abans de multar perquè el servei es posi en marxa i s’asseguri que la població n’està informada.

El president de Gestvia i portaveu del Govern Municipal, Josep Torres, ha explicat com es planteja el procés d’adaptació durant els primers dies de la setmana vinent, abans de multar als conductors que no han tret el tiquet o l’abonament.

Hi haurà una certa flexibilitat, tres dies; i a partir de dijous, segurament ja entendrem que la gent està obligada i que ha de posar el tiquet. La obligació és des del primer dia però ens trobarem amb casos de falta d’informació, però en dos o tres dies Gestvia farà feina d’adaptació del servei i d’informar a la gent.

La decisió es va comunicar ahir per part del comitè de crisi, després que la presidència de Gestvia hagués obert consultes tant amb els consellers de l’empresa pública de mobilitat com també amb l’Associació de Comerciants per conèixer la seva opinió. Torres ha dit que l’activació de la zona blava a partir de dilluns compta amb cert consens i que té per objectiu facilitar la rotació de vehicles. Exposa que amb l’entrada a la fase 1, quan s’ha permès la mobilitat entre els municipis d’una mateixa regió sanitària, s’ha fet necessari.

Tenia tot el sentit durant dos mesos quan la gent estava confinada i no podia canviar el cotxe. Ara que ja estem a la fase 1 hi ha més moviment, més dinamisme comercial, i ens obliga a obrir la zona blava per facilitar la rotació i contribuir a la recuperació econòmica.

Gestvia compensarà als usuaris de la zona blava que havien comprat tiquets d’abonament setmanal, mensual i trimestral vigents durant l’estat d’alarma i el tancament del servei, que es va decretar el 15 de març. Es podrà fer el tràmit properament a les oficines de l’empresa municipal de mobilitat, a la Fàbrica Llobet-Guri, que estan obertes.

Es compensarà, o bé renovant el tiquet o bé retornant els diners. Igual que la ciutadania ha pogut gaudir la zona blava sense pagar; també la gent que tenia targeta d’abonament és lògic que se li retorni.

Torres ha indicat que el tancament de la zona blava ha suposat una pèrdua d’ingressos estimada en 201.000 euros i que farà necessari replantejar el pressupost actual de Gestvia, però també en d’altres aspectes previstos per aquest 2020. Avança que amb tota probabilitat no es duran a terme dos projectes que s’havien anunciat per aquest estiu: la prova pilot de zona verda i la creació de noves bosses d’aparcament gratuït a la perifèria.

Hi ha consens entre els consellers que no té massa sentit, segurament quedarà per l’any que ve, com també ampliacions de pàrquings grautïts, que en principi quedarà per l’any que ve perquè no esperem que hi hagi gaire turisme.

La prova pilot de zona verda s’havia d’implementar aquest estiu a la zona del Rierany dels Frares, amb la creació de 250 places gratuïtes per als residents de Calella. D’altra banda, s’havia anunciat l’ampliació de l’aparcament de la part alta de la Riera Capaspre fins a les 500 places i la creació d’una bossa nova al sector de Joan Corominas.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat