Pujada del rebut de l’aigua per assegurar l’estabilitat pressupostària de Gestaigua

El Govern de l’Ajuntament de Calella (CDC i PSC) proposa un increment del rebut de l’aigua per aquest 2016, que es debatrà en la sessió extraordinària del ple convocada per dilluns a la tarda. Es tracta d’una pujada mitjana del 6,12% per a tots els tipus de contractes. La mesura té per objectiu garantir l’estabilitat pressupostària de l’empresa mixta Gestaigua, encarregada de la gestió del cicle integral de l’aigua a Calella. El tinent d’Alcaldia de Serveis Públics, Albert Torrent, ha especificat que això es traduirà en un encariment d’aproximadament 2 euros del rebut més generalitzat.

Gestaigua obtindrà uns 190.000 euros d’ingressos addicionals si s’aprova la modificació de la tarifa que dilluns es porta a aprovació del Ple Municipal. D’aquesta manera, i segons ha indicat el tinent d’Alcaldia de Serveis Públics, Albert Torrent, la societat mixta encarregada de la gestió del cicle integral de l’aigua a Calella equilibrarà el seu pressupost anual.

“Gestaigua, juntament amb els serveis d’Intervenció de l’Ajuntament, ha fet un estudi en base al pressupost del 2016 que indica la necessitat d’aplicar uns increments que garanteixin la seva estabilitat pressupostària”, ha manifestat Torrent en declaracions a Ràdio Calella TV. L’increment mitjà del 6,12% s’aplicarà de forma gradual en funció del tipus de contracte i els consums. “El primer tram del consum domèstic s’incrementa un 2,5% (…) representarà al voltant d’uns 2 euros per rebut”, ha especificat.

El responsable de Serveis Públics ha detallat quina ha estat l’evolució de la situació financera de Gestaigua des de la seva creació, l’any 2014, per aportar més arguments a la decisió de modificar la tarifació.

“El 2014 va tenir unes pèrdues de 55.000 euros i s’han hagut de fer equilibris econòmics per tancar l’exercici del 2015 amb uns beneficis d’aproximadament 6.000 euros: del fons de reposició, que s’ha mantingut amb 160.000 euros, només se n’ha gastat 93.000 euros que és el que ens ha permès evitar tornar a entrar en un balanç de pèrdues”, ha exposat Torrent.

L’Ajuntament de Calella participa en un 51% en la societat mixta de gestió del cicle integral de l’aigua. Sorea ostenta el 49% de les accions restants. Gestaigua té adjudicada la gestió municipal del subministrament d’aigua i manteniment de clavegueram fins el 2034.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *