L’equip de Govern presentarà dilluns la proposta de pressupost 2016

Imatge d'arxiu

L’Ajuntament de Calella debatrà i aprovarà el proper dilluns en sessió extraordinària del ple el pressupost municipal per aquest 2016.
El tinent d’alcaldia d’Hisenda, Jordi Sitjà, ha avançat que el pressupost consolidat ascendeix aproximadament a 19.800.000 euros. El pressupost que fa referència estricament a l’Ajuntament és de 18.632.300 euros, una xifra que representa un augment del 2% respecte el 2015.

Les despeses més importants són les relatives a personal amb gairebé 7.000.000 d’euros; el capítol de Serveis, on s’engloba Serveis Socials, Promoció Econòmica, despeses financeres o les de manteniment, que puja a 7.500.000 d’euros.

A grans trets, en el capítol d’inversions es destinaran inicialment 200.000 euros per a la rehabilitació integral de l’Hostal Vell: “A partir de la necessària negociació amb els representants de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva per obtenir la permuta dels terrenys on s’ubica l’Hostal Vell i el solar que l’envolta per tal que tornin a ser municipals, -cosa imprescindible per fer-hi qualsevol actuació- el rehabilitarem integralment i el posarem en funcionament. Això sense perjudici que demanarem també subvencions que es destinaran a aquest aspecte“.

Jordi Sitjà ha detallat altres inversions que l’Ajuntament de Calella tirarà endavant durant aquest any. També destaca 300.000 euros per a la fàbrica Llobet Guri. Concretament, per a l’arranjament i reubicació dels tubs de refrigeració i també per a la modificació dels vestidors del Club Tennis Taula i dels camerinos de la sala polivalent. Són diners, en definitiva, per a l’expansió del Pla d’Usos de la Fàbrica.

Aquest 2016 també es destinaran 180.000 euros per als pressupostos participatius. I una partida important de 285.000 euros per a la via pública. D’aquests 50.000 seran per a actuacions a l’eix Sant Jaume i la resta, 235.000 per una remodelació del carrer Bruguera, des de l’Església fins al carrer Amadeu. Serà un canvi en la tipologia del carrer. Ho explica Jordi Sitjà: “La vorera de la banda de mar farà un metre 10 i l’altra vorera, la del cantó muntanya anirà a un sol nivell i sense vehicle. Ho volem fer des de l’Església, que de fet ja està fet, fins al carrer Amadeu”.

Del pressupost del 2016 es destinaran 35.000 euros per a l’Oficina d’Habitatge; 25.000 euros per a la millora de la climatització del Mercat Municipal i 25.000 euros més per adquirir material de seguretat per a la Policia Local.

Jordi Sitjà ha parlat també de la partida que es destina a polítiques socials: “En l’àrea de Política Social s’augmenten en 25.000 euros el conjunt de les partides; a projectes comunitaris, assistencials, a domicilis, serveis d’atenció a les persones són 413.000 euros ja assignats; mantenim l’ajut al lloguer social de 4.000; l’ajut del lloguer per joves de 6.000 euros, a la Fundació Hàbitat Solidari li atorguem 28.000 euros. Ara ja gestionen 58 habitatges”. 

Jordi Sitjà ha destacat en una entrevista que podreu escoltar dilluns al Bon Dia que aquesta és la proposta de pressupost de l’equip de Govern format per CDC i PSC. Segons ha explicat, dilluns durant el ple es debatran algunes propostes que són més de caire conceptual i que han fet arribar en bloc ERC, ICV i la Cup. Propostes com ara la de fer un estudi per crear una Agència Local de Desenvolupament; valorar la possibilitat que l’Ajuntament treballi amb la banca ètica o fer un estudi de rehabilitació de la façana marítima a tocar amb Pineda de Mar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *