Punt de llibre solidari per Sant Jordi

El Far, La Minerva i Escoles Freta, a més de les llibreries La Llopa i El Faristol són punts de venda dels marcadors de pàgina que han dissenyat Gemma Masdeu i Laia Olozábal per recaptar fons per al projecte Realitat Millorada, que té per objectiu renovar de dalt abaix l’àrea d’Oncologia Pediàtrica de la Vall d’Hebron, per convertir-lo en un espai confortable i amigable, on el tractament mèdic dels petits, el descants i l’oci puguin conviure de manera natural. La iniciativa parteix de la relació que tenen amb una de les famílies calellenques que n’és usuària i que alhora resideix a la Casa dels Xuklis. Una circumstància que també ha propiciat que l’Ajuntament de Calella doni suport a l’AFANOC, que és l’associació que la va crear i ara mateix la gestiona.

En una entrevista a LA CIUTAT, Gemma Masdeu ha explicat que tota la recaptació de la venda dels punts de llibre de Sant Jordi, on hi apareix un drac que acompanya la lectura que està fent un petit amb visera, anirà destinada al projecte de millora de l’àrea d’Oncologia Pediàtrica de la Vall d’Hebron. Es necessita una inversió de gairebé 7,5 milions d’euros per renovar les zones d’hospitalització de petits i adolescents, i les de descans, on hi haurà espais de jocs infantils, aules i un gimnàs.

La iniciativa es va concretar de la mà d’una de les famílies que estan sent ateses al centre hospitalari, i que a més ha costejat la impressió dels punts de llibre.

Podeu recuperar íntegrament l’entrevista a continuació:

Dins el complex hospitalari de la Vall d’Hebron també hi funciona la Casa dels Xuklis, una residència que va crear l’AFANOC (Associació de Famílies amb Nens i Nenes amb Càncer de Catalunya) on s’hi poden estar les famílies amb nens amb càncer que han rebre tractament als hospitals de referència de Barcelona – també l’Hospital Sant Joan de Déu –, la qual cosa comporta que s’hi hagin de fer estades llargues. Així s’eviten desplaçaments i afrontar altres despeses d’allotjament.

Justament la setmana passada, el ple municipal de l’Ajuntament de Calella va aprovar una moció conjunta de tots els grups municipals per donar suport a l’AFANOC.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *