Pots demanar el nou ajut al lloguer?

Nova convocatòria d’ajuts al lloguer per a persones que tenen entre 36 i 64 anys, en situació de risc d’exclusió residencial. L’Agència de l’Habitatge de Catalunya hi destina 20 milions d’euros i ja es poden sol·licitar. El termini acaba el 10 de maig i és important saber que no s’atorgaran per ordre d’arribada. L’oficina local de la Plaça Vicenç Ferrer ofereix assessorament en la tramitació. Obre de dilluns a divendres, de 9 a 13h i també hi podeu contactar telefònicament al 937 66 31 00 o per correu electrònic a oficinahabitatge@calella.cat. Aquestes són les claus de la convocatòria:

Els ajuts s’adrecen a persones d’entre 36 i 64 anys, que tinguin la residència legal a Catalunya i siguin titulars d’un contracte de lloguer o de cessió d’ús d’habitatge o habitació, que constitueixi el seu domicili habitual. Per això, cal estar-hi empadronat. També és condició que l’habitatge o l’habitació estigui dins del territori de Catalunya, i s’estigui al corrent de pagament.

Quant a la situació econòmica de la unitat de convivència, s’estableix que no pot tenir uns ingressos anuals superiors als 24.301,58 euros.

Per a l’àmbit metropolità de Barcelona, que inclou la comarca del Maresme, no es pot pagar un lloguer o preu de cessió de més de 900 euros mensuals. En el cas d’habitacions, la meitat, 450 euros mensuals. L’ajut serà d’entre 200 i 20 euros mensuals.

El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 10 de maig del 2024, i es pot fer telemàticament en aquest enllaç. Però per qualsevol dubte, o per assessorar a l’hora de tramitar-lo, podeu adreçar-vos a l’Oficina Local d’Habitatge de Calella per correu, per telèfon o presencialment a la Plaça Vicenç Ferrer. Obre de dilluns a divendres, de 9 a 13.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *