“Qazi”, la gran triomfadora del Calella Film Festival 2022

El director alemán Jakob Gerhmann ha recollit dos premis per "Qazi"

El Calella Film Festival ha tancat l’edició del 2022 atorgant els premis de les dues competicions oficials: Low Budget i Creative Rosebud. El jurat ha fallat en favor de “Qazi” com a millor pel·lícula de baix pressupost de l’any. El director alemany Jakob Gerhmann presenta la història d’un jove refugiat paquistanès que es veu obligat a provar sort a Europa per les seves circumstàncies econòmiques i familiars.

Qazi és un relat realista de la duresa de la vida dels immigrants paquistanesos a Europa. És la primera cinta del realitzador alemany, que a Calella s’ha emportat La Llopa a la millor pel·lícula de l’any i el premi del públic en la secció Low Budget.

Hazlo por mi, del director Álvaro de la Hoz, ha acumulat dos guardons. Zoe Pérez, premi a la millor actriu, i Pedro Pablo Picazo, millor guió. El palmarès el completen Alezander Peiler, l’actor de Somehow&quot, i Shailesh Bhimrao Dupare, premi a la millor direcció per Palyad.

En la categoria Creative Rosebud, que premia l’originalitat de les produccions cinematogràfiques, el jurat ha distingit la pel·lícula de Will Sharpe sobre la història real del britànic Louis Wain, un artista, inventor i empresari que va moure el cel i la terra per cuidar la seva mare i les seves cinc germanes. L’actor Benedict Cumberbatch dona vida a Mr Wain.

La pel·lícula s’ha estrenat aquest estiu i explica la història del pintor que es va fer famós pels seus retrats de gats.

La resta del palmarès del Creative Rosebud ha quedat definit de la següent manera:
Millor actor: Nicholas Cage per Pig.
Millor actriu: Anabela Moreira per The last bath.
Millor guió: Marc Dugain per Eugénie Grandet.
Millor directora: Beatrice Baldacci per La Tana.
Menció especial com a directors: Guido de Paula i Andrés Riva per Las intemperies.

Eloi Tomàs s’ha emportat el premi al Concurs de Guió per En Utila. El Calella Film Festival també ha concedit el Premi d’Honor del certamen a l’exalcaldessa Montserrat Candini.

El veredicte del jurat es va donar a conèixer ahir en la gala de clausura del Calella Film Festival. Aquest estava presidit per l’actor calellenc Juli Fàbregas, amb les intèrprets Manuela Velasco, Clàudia Font i Maria Molins, el guionista Ramon Salas i el muntador Eloi Tomàs, a més del productor Norbert Llaràs.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *