El Calella Film Festival presenta el programa de l’edició que dedica a “El Padrino”

La pel·lícula de Francis Ford Coppola sobre la família Corleone i les seves vinculacions amb la màfia de Nova York compleix 50 anys des de la seva estrena. És una de les grans obres mestres de la història del cinema i serà reconeguda en el decurs de la setena edició del Calella Film Festival, el certamen que organitza l’Associació Rosebud d’Amants del Cinema amb el suport de l’Ajuntament de la ciutat, que s’inaugura aquest dissabte 1 d’octubre amb la projecció d’”El Padrino”.

Diàlegs memorables com el que mantenen Vito Corleone i el seu fill Michael sobre la importància de la família han ultrapassat la història del cinema. La pel·lícula de gànsters dirigida per Francis Ford Coppola sobre el guió de Mario Puzo inspira l’estètica del Calella Film Festival d’aquest 2022 i hi aporta contingut.

Anna Giménez és la coordinadora del certamen.

Aquest any no hi havia millor manera d’encarar el festival que fer-ho a través de la figura d’El Padrino, que celebra 50 anys. Sempre tenim un temàtica diferent, o un “leit motiv”, i hem escollit la pel·lícula.

La projecció d’El Padrino obrirà aquest dissabte a la tarda la programació del Calella Film Festival que s’ha donat a conèixer en les últimes hores. Des de l’1 d’octubre i fins el 8 d’octubre, es podran veure les pel·lícules que entren en competició oficial en les dues seccions del festival: Low Budget, per a produccions de baix pressupost, i Creative Rosebud, que premia la originalitat.

En total, 17  treballs que es passaran a la Sala Mozart. Se’n n’ha fet una selecció més reduïda per portar-les a l’Akira CineClub de Sant Pol de Mar i al Teatre Principal d’Arenys de Mar, que repeteixen com a seus del festival.

Aquest any començarem amb una pel·lícula catalana perquè sempre intentem fer un lloc a la producció d’aquí. Amb “La cançó pop” obrim la competició, i després en vindran altres d’arreu d’Espanya, França, Alemanya, Paquistàn, la Índia o els Estats Units. Com sempre hi ha molta varietat en temàtiques i procedència dels directors i dels equips.

Es podran comprar entrades per cada projecció al portal calellafilmfestival.com al preu de 5 euros. També s’oferiran abonaments per 30 euros, mentre que els titulars del Carnet Jove i les persones jubilades tindran tarifa reduïda.

El palmarès de la setena edició del Calella Film Festival el determinarà un jurat presidit per l’actor calellenc Juli Fàbregas, a qui acompanyaran les actrius Clàudia Font, Manuela Velasco i Maria Molins, el guionista Ramon Salas, el muntador Eloi Tomàs i el productor Norbert Llaràs.

Intentem fer una barreja dels diferents oficis que hi ha dins el món del cinema perquè hi hagi varietat i això es reflecteixi en la decisió dels premis.

La clausura del festival es farà el dissabte 8 d’octubre, a les nou del vespre, a la Sala Mozart, en una gala presentada per Mireia Aixalà i Jordi Díaz.

En paral·lel a la competició oficial, es farà un concurs de guió i, com a novetat, un taller de cinema adreçat a infants i joves d’entre 9 i 16 anys sota el títol The magic of movies.

Serà un taller gratuït perquè sàpiguen com es fa una pel·lícula i qui intervé en el procés. Serà molt interactiu i el farem en català i anglès, perquè la noia que l’imparteix és una de les ucraïneses que s’està a Calella. Se’ns fa oferir per ajudar-nos durant el Festival, ella treballa en el sector. Es farà difusió també a l’Espai Jove i les inscripcions per correu electrònic a info@calellafilmfestival.com.

El taller es farà aquest diumenge 2 d’octubre a la Sala Mozart. Després es projectarà, amb entrada gratuïta, la pel·lícula d’animació Opal.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *