Què es farà al nou Espai Jove?

Una assemblea de Calella Jove es va celebrar ahir tarda a l’Espai Mercat per definir els usos del futur Espai Jove, que s’obrirà a l’Hostal Vell a finals de març.

Trenta-vuit joves es van reunir per fer propostes al voltant dels serveis, dels tipus d’assessorament, dels cursos i tallers que els agradaria desenvolupar, així com de quin és el millor mitjà per poder arribar a ells i quina és la perspectiva de gènere que els agradaria seguir en el disseny de l’espai i en les activitats que s’hi facin.

L’assemblea és una de les fases d’un procés participatiu impulsat per l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament amb aquest objectiu. El procés també ha comptat amb entrevistes fetes a entitats i a representants de col·lectius de la ciutat, i amb enquestes que es van passar a més de 1000 joves de Calella o que estudien a algun dels seus centres educatius. Així ens ho explica la tècnica de Joventut de l’Ajuntament de Calella, Mariona Grau.

La jornada ve a ser com el tancament d’un procés participatiu que portem fent des de fa uns mesos. Ja fa temps que Calella no té espai jove i volem que s’obri un espai jove. Des de que sabem que l’Espai Jove anirà ubicat a l’Hostal Vell, des de la regidoria de joventut vam considerar que era important conèixer l’opinió dels joves sobre què és el que volen que hi hagi en aquell espai.

El procés participatiu ha constat d’una primera fase on hem passat un qüestionari que hem intentat fer arribar a tots els joves del poble, als tres centres [de secundaria] educatius, i l’han respòs més de 1000 persones. S’ha fet alguna dinàmica participativa amb alguna entitat i s’han fet entrevistes directes amb alguna altra entitat i representants de col·lectius.

El que hem fet aquí [a l’assamblea d’ahir] és presentar els resultats de tot aquest procés i fer una dinàmica en la que s’estan agrupant [els joves] per grups d’unes 7-8 persones i van responent preguntes sobre què creuen que s’hauria de fer en aquest espai.”

Entre les propostes de serveis que es puguin oferir a l’Espai Jove, que es van fer destaquen la instal·lació d’una Play Station 4, la disponibilitat de WiFi gratuït, un espai per fer esport, un casal d’estiu i l’organització d’excursions. Així mateix, els joves demanen assessorament acadèmic i laboral, assessorament sobre sexualitat, drogues i hàbits saludables, assessorament sobre feminisme i ecologia, i assessorament sobre l’addicció a les noves tecnologies. Les idees sobre les qüestions de gènere passen per propostes contra el bulling i a favor de la igualtat i del respecte cap als companys, així com organitzar els torns de les activitats que s’organitzin perquè hi tinguin cabuda tant els nois com les noies.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *