Quin ha estat l’impacte de les obres de remodelació de l’entorn del Mercat?

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Els paradistes del Mercat Municipal no han notat una major afluència de clients arran de les obres de remodelació de l’entorn de l’edifici. S’ha alliberat de cotxes la porta d’entrada i s’ha integrat urbanísticament al carrer Sant Joan i a l’aparcament que hi ha al davant. Tot i que reconeixen que ha estat una millora que buscava reactivar l’activitat comercial, els paradistes lamenten que el mercat no acaba de rutllar tant com voldrien. Això s’afegeix al fet que el bar té tancat durant tot el mes d’agost. Entre setmana obren quatre parades -una també totes les tardes-, i s’hi afegeix el forn de pa els dissabtes, el dia de més feina a un mercat que lluita contra la gran competència que té a tocar.

Anar al mercat a comprar producte fresc, de qualitat i a bon preu sembla ser una costum que els calellencs han anat perdent amb els anys. La reforma de l’edifici i les obres que s’hi han anat fent en els últims anys han pretès capgirar aquesta tendència, i si bé els paradistes que hi ha ara diuen que “van fent”, el cert és que entre setmana hi ha poc moviment.

“La reforma ha servit per anar millor, però no es nota directament en què entri més gent. Ara, es veu l’entrada perquè ha quedat més alliberada” , comenta Sònia Tresseres, de la parada de peix Cento i Sònia.

 

Una opinió compartida per la resta de venedors, que tenen en ment altres iniciatives perquè la clientela s’animi a entrar al Mercat i comprar. “Ara volem adaptar la zona de la porxada per posar-hi taules perquè tots fem coses preparades i així s’ho podrien prendre a fora”, ha ha avançat Cèlia Moreno, de la parada Fem Salat.

 

Només els dissabtes està a ple rendiment. De les cinc parades que té actives el Mercat Municipal de Calella, quatre obren cada dia, i una tant matí com tarda.
És la de Cal Xoi, que ven fruita i verdura. “Intento fer totes les hores possibles perquè el màxim de gent. I vaig fent, encara que no per tirar coets”, ha explicat Montse Gelmà, de l’única parada que queda d’esquenes a la porta principal del carrer Sant Joan.

 

Als paradistes que han atès aquest matí els micròfons de Ràdio Calella TV els hem demanat l’opinió sobre com està funcionant l’equipament comercial i quines febleses presenta. Coincideixen que tenen una competència molt forta amb les botigues del carrer Sant Joan. “No hi ha els professionals que tenim aquí dins, però ja s’hi troba de tot. El que cal es que al Mercat hi entrin professionals a vendre, i que hi siguin cada dia”, apunta Tresserres. “Davant d’això, oferim qualitat i un preu correcte”, hi afegeix la paradista de Fem Salat.

“Si pugen pel carrer Sant Joan a mig camí s’aturen i ja no arriben, i els que aparquen van directament carrer avall”, diu Montse Gelmà, qui admet que les activitats que s’estan programant a l’equipament, com ara la Nit de Tapes, porten gent però únicament aquell dia. “El dia següent ja no ve ningú”, sentencia.

Entre la clientela, compradors que són pessimistes sobre el futur del Mercat i qui diu que intenta inculcar-ne l’hàbit als de casa. “Vinc aquí i m’orienten, i fins i tot avui faig el dinar que m’han proposat”, explica Nati Catà, una de les clientes de la peixateria, qui apunta que a l’equipament li falta vida i ho atribueix als nous hàbits de consum i a la tendència d’acudir a les grans superfícies comercials.

“De gent de Calella en veig poca i de paradistes n’han quedat ‘quatre i el cabo’. No sé quants dies més pot durar així”, es pregunta un altre client.

 

El Mercat Municipal de Calella continua obrint cada dia aquest estiu, disposant d’uns grans ventiladors que aconsegueixen refrescar l’ambient. La instal·lació d’un sistema de climatització interior va ser una de les demandes dels paradistes l’any passat, quan es va patir un episodi d’altes temperatures. Llavors, des de l’Ajuntament ja es va dir que les dimensions i característiques de l’edifici ho feien molt difícil.

Compartir

Potser t'interessa

2 Respostes

  1. Jaume Torrent Coll escrigué:

    A l’ultima reunió, abans de la remodelació de tot el Mercat, hi ha se’ls va avisar a l’Ajuntament que el mal del Mercat, no era fer un Mercat nou i mes petit(i pujant el lloguer encara menys), i menys amb la crisis que hi ha, però ells(l’Ajuntament), van tirar endavant sense escoltar a alguns paradistes, ells sabran el perquè!!!!!!

  2. Emili Pérez Moltó escrigué:

    Durant els dos anys que va durar la proposta de remodelació nosaltres (PSC Calella) van dir que aquest projecte nomes era una rentada de cara sense cap anima de canviar la tendència que estava duent el mercat els últims anys. Vam fer-hi propostes de “obrir el mercat” als vianants i visitants i crear un focus d’atracció mes enllà de la compra de proximitat . No se’ns va escoltar i de vegades en arguments fora de lo estrictament comercial ens van aturar les propostes. Vam votar sempre encontra de aquest projecte perquè no creiem que era el que faria reviure aquest equipament, i no van voler aprendre de altres experiències que nosaltres si consideràvem com a positives.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *