Quins usos pot tenir l’edifici desocupat?

El planejament urbanístic de Calella protegeix els usos hotelers al sector comprès entre la Riera Capaspre i la Piscina Municipal. La normativa del 2005, aprovada pel Govern d’Esquerra i el PSC en plena bombolla immobiliària, impedia una reconversió massiva dels establiments d’allotjament en blocs de pisos. Encara es manté vigent i condiciona el que es vulgui fer a l’antic Hostal La Gaviota, propietat d’una família d’industrials de Calella que es dedica a la construcció.

El Pla General d’Urbanisme de Calella (POUM) regula els usos del sòl i estableix una protecció específica als blocs hotelers que hi ha a la zona oest de la perifèria de l’eixample. És a dir, entre la Riera Capaspre i la Piscina Municipal, del Passeig de les Roques fins a Valldebanador. Les finques afectades per aquesta catalogació tenen limitats els usos segons la normativa vigent des del 2005. Les construccions han de destinar-se a activitats econòmiques concretes, però en cap cas poden reconvertir-se en residencials. La decisió tenia per objectiu blindar el negoci turístic a Calella en un moment en què proliferava la construcció de pisos arreu.

Els usos que s’hi permeten són l’hoteler, restauració, lúdic (discoteques, pubs, sales de festa, etc…), salons recreatiu i d’Internet, o per a activitats comercials. A això s’hi haurà de cenyir la propietat de l’antic Hostal La Gaviota –una parcel·la amb clau 3c– quan decideixi donar sortida a l’edifici del número 30 del carrer Diputació.

Ara mateix està acabant de fer el tancament de l’edifici per evitar futures ocupacions. Tal com va informar Ràdio Calella TV, divendres mateix s’hi va instal·lar un sistema d’alarma per impedir entrades després del desallotjament. De moment, no ha transcendit què hi pensa fer.

Els veïns celebren haver recuperat la tranquil·litat

El desallotjament de l’immoble per qüestions de seguretat ha permès als veïns recuperar la tranquil·litat que reclamaven des de fa setmanes, i que els va portar a fer cassolades de protesta davant els continuats aldarulls que es produïen a l’entorn de la Bruna.

Estem molt més segurs i tranquils, descansem i dormim a la nit, ja no sentim crits ni ampolles trencades. Ara el que veiem és molta gent passejant que s’atura davant. Ara el que hi ha és normalitat, és l’únic que volíem.

Al marge de la polèmica sobre la presència de persones vulnerables a l’interior de l’edifici a qui no s’hauria donat atenció per part dels Serveis Socials de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *