Créixer, un programa per a l’empoderament femení

Imatge d'arxiu

L’ofereix l’Associació per a la Promoció de la Dona treballadora a les usuàries de la residència AVIDI que va fundar la comunitat de les Germanes de Sant Josep a Calella. S’adreça a dones en situació de vulnerabilitat i les acompanyen en el camí per fer-se fortes i recuperar l’autonomia per quan esgotin el seu temps d’acollida al centre.

La lluita contra la violència masclista és una de les reivindicacions del Dia Internacional de les Dones. Una xacra que obliga a moltes dones i als seus fills a buscar refugi i acollida en centres com el que hi ha a Calella, la residència AVIDI. Allà hi troben el suport i l’assessorament necessari per refer-se d’una situació dura i difícil que sovint les anul·la com a persones, i ho fan gràcies a l’acompanyament que els donen les germanes.

L’Associació per a la Promoció de la Dona Treballadora participarà dels actes del Mes de la Dona presentant el programa Créixer, al qual hi assisteixen actualment 26 dones. A partir de la formació i de compartir les experiències personals, arriben a trobar el camí a seguir per recuperar la seva autonomia. Ho ha explicat la germana Puri Rojo, coordinadora del programa.

Moltes dones han viscut en un cercle que ha dit què no són i què és el que són, i s’ho han cregut. Créixer busca l’empoderament a partir del que som i el que podem fer

A la residència AVIDI hi ha dones que han patit la violència masclista. Però hi ha moltes d’altres circumstàncies personals i familiars que les porten fins al centre. La germana Puri Rojo refuta la idea preconcebuda que aquestes situacions de vulnerabilitat només afectin a dones de classe social baixa.

L’any passat van morir 48 dones i 4 menors, la qual cosa ens situa davant una realitat molt seria. I no passa per un determinat col·lectiu o classe social, encara que es produeix en la classe baixa, però també és freqüent a la mitjana

Nova Llavor és la microempresa que va crear l’Associació per a la Promoció de la Dona Treballadora per donar una sortida laboral a les seves usuàries. Un cop han completat el procés i estan preparades per a la seva incorporació social, continuen rebent el suport dels Serveis Socials municipals amb qui l’entitat treballa colze a colze.

A continuació pots escoltar íntegrament l’entrevista a la germana Puri Rojo, de la comunitat de les Germanes de Sant Josep.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *