Nova edició del Moments de Flors, amb nous espais i creadors

Calella acollirà la setena edició dels Moments de Flors. Serà aquest cap de setmana amb 14 espais, alguns nous i d’altres vells coneguts que s’engalanaran per donar la benvinguda al bon temps. Ho organitzarà un any més l’Ajuntament de Calella amb la col·laboració de diversos floristes i paisatgistes que seran els encarregats de guarnir i decorar balcons, patis i diferents punts repartits per tota la ciutat. La programació es complementarà amb concerts de música en directe al Far i amb 8 establiments de l’Associació de Comerciants Calella Centre Comercial que també vestiran amb motius florals els seus aparadors. Des de l’Ajuntament també es demana als veïns que s’hi sumin guarnint els seus balcons de flors.

La primavera esclatarà a Calella amb fins a 14 espais decorats i engalanats amb l’olor i el perfum dels motius florals. A diferència d’altres anys, la plaça de l’Ajuntament serà el punt neuràlgic de la setena edició. Es decoraran gran part dels balcons de la plaça i el centre acollirà una exhibició floral. El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Albert Torrent, ha explicat que l‘edició d’enguany s’ha hagut de readaptar al context sanitari i per això, moltes cases de particulars que anys enrere havien participat, en aquesta edició han optat per no fer-ho.

És veritat que hi ha casa que per motius d’accessibilitat i espais els hem hagut de deixar. Alguna casa que ens han dit també que aquest any no els hi anava bé com Can Bartrina, Can Ferran o Can Saules que ja s’estan fent les tasques de rehabilitació o la capella de Sant Quirze o el Pati del Museu Arxiu que per motius d’espai i accés no podrem fer-los servir. Aquest any perdem aquests espais, però esperem recuperar-los.

La inauguració a les portes del Museu del Turisme donarà el tret de sortida a la setena edició. Enguany hi participen floristes i paisatgistes que ja han col·laborat en anys anteriors, a més de la brigada municipal de jardins.

Si recordeu, al Museu del Turisme s’engalana l’entrada i sempre s’inaugura l’acte allà a la porta i seguidament fem un recorregut per inaugurar tots els espais.

En l’edició d’enguany repeteixen espais tradicionals com el Museu del Turisme, l’Escola Pia, Can Llobet, Can Prat, Can Marré, el pati de la Biblioteca Can Salvador de la Plaça, el Far de Calella, el balcó de l’Ajuntament i el de l’Ajuntament Vell. Aquests punts tradicionals s’hi afegiran els balcons de Can Saleta, de Can Campaneria i Can Nualart, i el de Can Basart.
Des de l’Associació Amics del Parc Dalmau s’ha organitzat una visita guiada al parc i una plantada d’arbres fruiters a la zona de la Muntanyeta. Aquesta trobada serà diumenge a les 9 h i cal inscripció prèvia enviant un correu a parcdalmau@gmail.com.

A la convocatòria d’enguany s’hi han sumat també vuit establiments de l’Associació de Comerciants Calella Centre Comercial que engalanaran els seus aparadors per complementar la decoració primaveral del cap de setmana.

L’associació també engalanarà els seus aparadors. Cadascú amb la seva proposta, hi ha diferents possibilitats i artistes, cadascú farà una proposta sense cap indicació.

En la darrera edició del 2019 el Moments de Flors va aconseguir superar les 36.000 visites. Torrent reconeix que a causa del context pandèmic potser no es pot assolir aquesta xifra de record, però assegura que serà un cap de setmana replet de visitants pels carrers de Calella. 

Esperem repetir els èxits dels altres anys, per descomptat juguem altra categoria que Girona i serà diferent. Però nosaltres ja de per si cada cap de setmana rebem molts visitants de la comarca i de diferents parts del territori i aquest cap de setmana hi ha l’afegit del Moments de Flors.

Des de l’Ajuntament de Calella s’anima a tots els veïns a sumar-se al cap de setmana d’esclat de la primavera guarnint també amb flors i plantes els balcons de les cases.

Recupera l’entrevista al regidor Albert Torrent al programa La Ciutat: 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *