Ràdio Calella Televisió primera ràdio local en implementar una guia de comunicació inclusiva

Es tracta de dur a terme unes premisses per tenir una comunicació més respectuosa, empàtica i que reflecteixi la diversitat de la nostra societat.

La ràdio i televisió de Calella (RCT) ha editat una Guia de Comunicació Inclusiva, amb l’objectiu d’afavorir la igualtat, evitar estereotips i prejudicis entorn a certs col·lectius o persones diverses. La guia ha estat elaborada amb format digital, evitant així la impressió en paper, per tal de reduir l’impacte ambiental.

El document estableix cinc àrees de discriminació: racisme i prejudicis ètnics i culturals, gènere, LGTBIQ+, persones amb altres capacitats i salut mental. A cada una d’elles es posen exemples d’expressions habituals però excloents i, al costat, propostes inclusives que es poden utilitzar en el seu lloc.
A través del llenguatge, la comunicació no verbal, les imatges i la publicitat, la comunicació inclusiva ens permet adreçar-nos de forma respectuosa amb les persones.

Aquesta guia és una de les accions emmarcades dins els popòsits acordats pels pròxims anys.

Per què és important tenir una guia de comunicació inclusiva i no sexista?

És crucial tenir present la manera com ens dirigim a les persones. Una guia de comunicació inclusiva permet garantir que emprem un llenguatge respectuós i alhora visibilitzem tota la societat.
La finalitat del document és reflectir la diversitat de la població.

Des de Ràdio Calella Televisió trenquem estereotips amb la comunicació i aprofitem totes les possibilitats que ens ofereix el llenguatge per ser un mitjà cada dia més inclusiu.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *