L’estiu que vindrà: més pluja i menys calor extrema

A les portes de l’estiu, Quim Serra, meteoròleg del Consell Comarcal del Maresme, augura uns mesos plujosos i amb temperatures moderades. Un juliol i agost sense grans pics de calor, a diferència d’anys anteriors, i també passats per aigua. Són unes setmanes amb temps inestable en què a Calella ha plogut més del que és habitual i per sobre de la mitjana el maig, i juny apunta a repetir el mateix patró.

Després de mig any batent rècords per altes temperatures en mesos d’hivern, amb la primavera, els mesos d’abril i maig han trencat la tendència. La pluja ha causat un descens de les temperatures, que han sigut dins de les habituals per l’època. A les portes de l’estiu, la calor es fa notar, però segons Quim Serra, meteoròleg del Consell Comarcal del Maresme, aquest any es presenta diferent. El responsable del Meteomar preveu que no hi hagi grans pics de calor a l’estiu i que el que queda de juny i juliol sigui plujós.

El mes de març Serra augurava un maig de pluges balsàmiques a RCT. Així ha sigut. El meteoròleg ha descrit les precipitacions com a “espectaculars” i lleugerament per sobre dels paràmetres habituals de la mitjana de Calella per aquestes dates. Tot i això, han sigut claus en el context de sequera que persisteix en el conjunt de Catalunya.

En aquests dotze dies que fa que ha començat juny han plogut gairebé 45 l/ m2, la xifra que el Meteomar té com a mitjana de precipitacions a Calella. Queda poc per superar el promig, que durant el mes de maig també es va sobrepassar lleugerament.

Enmig de l’emergència per sequera, els registres de les precipitacions aquesta primavera són molt bones. Serra apunta a un canvi de tendència en l’època més plujosa. Fins ara ha sigut la tardor, però fa tres anys que es caracteritza per ser seca.

De moment, caldrà mantenir el paraigua a prop durant les setmanes que venen. Això sí, a falta d’apromixar-se la data, el meteoròleg del Consell Comarcal del Maresme preveu una treva i bon temps per Sant Joan.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.