Ramon Font: “Dels serveis públics no se n’hauria de fer negoci”

La CUP ha organitzat per aquest vespre una xerrada al Casal Popular La Morra sobre la Llei de contractes de serveis a les persones que promou el Govern català. Hi han convidat al calellenc Ramon Font, portaveu nacional d’Ustec, un dels sindicats adherits a la plataforma Aturem la Llei Aragonès, que és com s’anomena popularment aquesta mesura. En una entrevista aquest matí al programa La Ciutat, Font ha assegurat que s’obrirà encara més la porta a les externalitzacions dels serveis públics en els àmbits de l’educació, la salut i l’atenció social i que això és una mala notícia per als usuaris i els treballadors.

El portaveu nacional del sindicat Ustec ha sigut molt crític amb la Llei Aragonès, que el Govern català preveu aprovar a finals de gener, a priori, sense els suports dels comuns i la CUP.

Dels serveis públics no se n’hauria de fer negoci. Són drets socials i és un joc de sumar zero: quans uns hi guanyen, d’altres hi perden. Això va en detriment dels usuaris i dels treballadors, i en benefici de qui té el servei.

El sindicat que representa Font s’ha adherit a la plataforma Aturem La Llei Aragonès, que lluita contra la privatització dels serveis públics i de la qual en formen part a més de sindicats i organitzacions, partits com Podem i la CUP. La secció local del partit de l’esquerra independentista és qui ha organitzat la xerrada que tindrà lloc aquest vespre al Casal Popular La Morra (20h).

En l’entrevista d’aquest matí al programa La Ciutat, Font ha apuntat quines possibles conseqüències pot tenir l’aprovació de la mesura en una ciutat com Calella.

Amb aquesta llei a la mà el que pot passar és que el Far o la Minerva ens trobem una empresa privada fent l’educació infantil (…) Pensar que una empresa privada és més eficient és un dogma neoliberal, que és el que hi ha darrera la llei.

Les seves explicacions xoquen frontalment amb les que va donar el portaveu municipal d’Esquerra de Calella, Xavier Ponsdomènech, durant la sessió en què es va debatre la moció de la CUP contra la Llei Aragonès. Va ser a principis de setembre, tot just arrencar el mandat municipal. Ponsdomènech va assegurar que la mesura en cap cas facilitarà noves privatitzacions i que s’han inclòs mecanismes per garantir la qualitat en la prestació de serveis. Recuperem la seva intervenció.

No suposa cap nova externalització però tampoc en reverteix cap (…) La llei no entra en quins serveis s’han de prestar de forma directa o indirecta, sinó que regula com es gestionen els serveis que es presten via contractació (…) Forçarà a les empreses, cooperatives i entitats del tercer sector a competir en qualitat i no en preu (…) Limita el preu en la valoració de les ofertes fins al 40% per a serveis socials i del 30% en els sanitaris, establint criteris de valoració basats en la qualitat de l’oferta (…) A més, en cas d’incompliment reiterat i queixes greus dels usuaris es preveu la resolució del contracte i la recuperació del servei per part de l’administració.

A tot això, Ramon Font ha dit que darrera aquest projecte de llei s’hi amaguen interessos polítics.

Les concessions solen ser una base econòmica. Tenim noms i cognoms de persones que tenen empreses, com la Marta Cid, que va ser consellera d’Educació i és una persona d’Esquerra, té una empresa que pot fer tots els serveis que externalitza la Llei Aragonès. Això són uns interessos. l’Albert Bayod, que va ser director dels Serveis Territorials de Girona, també té una empresa que pot fer tots aquests serveis. Aquí hi ha una base que Convergència ja tenia, a Calella no és cap secret, i Esquerra se’n vol crear una.

La plataforma Aturem la Llei Aragonès manté una campanya de mobilitzacions per demanar que s’aturi la norma.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *