Ramon Font (portaveu USTEC-STEs): “Ens ha de preocupar més la qualitat que la quantitat”

Imatge d'arxiu

El tancament dels centres educatius va ser una de les primeres mesures que es van prendre a Catalunya per frenar el contagi del coronavirus, abans que es publiqués el decret de l’estat d’alarma. L’aturada de l’activitat lectiva preocupa a les famílies, que temen per les conseqüències d’aquesta aturada en el procés formatiu dels nens i nenes. Davant d’això, el portaveu del sindicat USTEC-STEs, el majoritari de l’ensenyament públic, ha fet una crida a la calma i a relativitzar l’impacte que tindrà en un model que sosté una càrrega altíssima d’hores lectives.

En una entrevista a La Xarxa, Ramon Font ha explicat que Catalunya és el segon país europeu que dedica més hores lectives a Secundària (100 hores al mes), i el primer a Primària (120 hores al mes), i que la crisi del coronavirus evidencia la necessitat d’avançar cap a un altre model d’ensenyament que prioritzi la qualitat.

Som un país que fa moltes hores lectives i crec que ara també és moment per demanar que a l’ensenyament es preocupem més de la qualitat que no pas de la quantitat. Per això venim reclamant ratios més baixes, més professionals a l’aula… És com amb el menjar, millor la qualitat que la quantitat.

Font diu que cal preveure que el confinament es pugui allargar dos o tres mesos i que, davant d’això, cal que pares i mares guardin la calma.

Sobretot no angoixar-se i no preocupar-se pel que perdent els seus fills aquests dies perquè ho recuperarem amb tranquil·litat. Si s’han de posar molt nerviosos perquè facin una feina, més val que no la facin i ens posem tranquils. Ho dic de veritat, estem en una situació d’emergència absoluta.

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ja ha descartat la possibilitat d’allargar el curs durant els mesos d’estiu però sí ha dit que la selectivitat s’hauria de poder fer i el Batxillerat acabar-lo al juny.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *