Consells per mantenir un bon estat d’ànim durant els dies de confinament

El centre de salut mental de la Comunitat Terapèutica del Maresme ha multiplicat les consultes telefòniques aquests darrers dies per problemes d’ansietat. L’entrada en vigor de l’estat d’alarma pel coronavirus ha fet augmentar les teràpies psicològiques online durant la quarantena. Així ho ha confirmat el doctor Guillem Homet, director del centre, qui ha explicat que estan potenciant les visites telefòniques i que estan en actiu les 24 h del dia per donar suport a tot aquell que ho necessiti.

La por de no saber que passarà, el pànic, la frustració o l’avorriment són alguns dels estats d’ànim més corrents en molts ciutadans aquests darrers dies. Però què podem fer per allunyar tots aquests sentiments? En temps d’incertesa i confinament, els experts recomanen no sobresaturar-se amb informació, estar tranquil i fer tota mena d’activitats per mantenir-se entretingut. Ho ha explicat a Ràdio Calella TV el doctor Homet.

Hem d’intentar desenvolupar espais propis, per exemple fer ioga, fer exercici, llegir, mirar pel·lícules, ballar… és a dir potenciar tot allò que tingui a veure amb la mateixa persona, tot el que sigui crear. El que un no pot fer és, seure al sofà i passar 10 hores al sofà, perquè si fa això està comprant tots els números a la rifa per estar enfadat, insatisfet, de mal humor…

A més, cal establir una rutina i uns horaris. El factor clau és l’organització del dia a dia, mantenir aquestes rutines ajudarà a mantenir l’ordre mental i la sensació de normalitat.

També cal evitar la saturació d’informació i només fer cas dels canals oficials, les fake news només ens crearan un estat d’angoixa major.

També es recomana mantenir una vida social virtual. No poder sortir de casa, no significa que no puguem trucar als amics o fer videoconferències.

I sobretot estar molt tranquil, pensar en què es tracta d’una situació temporal i buscar-ne la part positiva.

Davant d’aquesta crisi, el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya ha Publicat un guia amb recomanacions durant el període de confinament. L’objectiu és evitar que la por es converteixi en un fenomen viral que interfereixi en la situació sanitària i fer més tolerable el confinament.

A continuació pots escoltar íntegrament l’entrevista al doctor psiaquiatre Guillem Homet:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *