Reaccions de l’ANC de Calella i d’Òmnium Montnegre sobre el debat de la llei del referèndum

JxSí i la CUP han aconseguit incloure el debat sobre la llei del referèndum a l’ordre del dia del ple d’aquest dimecres al Parlament de Catalunya, malgrat els intents de l’oposició d’impedir-ho i la crispació que s’ha viscut i de fet encara s’està vivint en el ple de la cambra.

Després de quatre reunions de la Mesa, quatre més de la junta de portaveus i peticions reiterades de paraula per part dels portaveus de l’oposició, finalment JxSí i la CUP han acabat sumant una majoria de 72 vots.

La llei del referèndum s’ha inclòs a l’ordre del dia i, en una segona votació, s’han suprimit tots els tràmits parlamentaris perquè la llei pugui aprovar-se aquest mateix dimecres. Només es respecta el tràmit d’esmenes, que s’ha fixat en dues hores a petició de Junts pel Sí, una decisió que ha enervat l’oposició, que considera que s’estan vulnerant els seus drets parlamentaris.

El Govern central ja ha anunciat que impugnarà immediatament la llei i que evitarà el referèndum. El Consell de Garanties Estatutàries ha donat la raó als grups de l’oposició recordant a Carme Forcadell que la Mesa del Parlament està obligada a tramitar les peticions d’informes sobre la legalitat de les lleis que s’impulsen a la Càmera.

En Xavier Ponsdomènech de l’ANC Calella i en Jaume Planes d’Òmnium Montnegre han donat les seves reaccions a una entrevista a l’Info Vespre sobre el debat de la llei del referèndum del ple del Parlament de Catalunya d’aquest dimecres, podeu escoltar aquí les seves declaracions

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *