Calella celebra la Setmana Santa recuperant diferents tradicions religioses

parroquia-de-calella

La parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau acull aquest vespre a partir de dos quarts de nou la missa de la cena del Senyor. És una de les celebracions litúrgiques més importants juntament amb la Vetlla Pasqual de dissabte i el Diumenge de Resurrecció.

LAVATORI PEUJust després de la missa de la cena del Senyor, els feligresos podran fer l’adoració eucarística fins a la mitjanit. Enguany, s’ha recuperat dins la litúrgia de la missa del Sant Sopar el ritus del lavatori de peus. Segons ha explicat el responsable de la parròquia, mossèn Cinto Busquet, s’han escollit 12 persones representatives del teixit social de Calella.

Demà, Divendres Sant, a les onze del matí es farà el Viacrucis. Una altra de les novetats dels actes litúrgics per aquesta Setmana Santa és la processó del silenci i de la llum que es farà a partir de dos quarts de nou del vespre. Segons mossèn Cinto, hi participaran una vuitantena de persones de les dues confraries organitzadores, la de la Mare de Déu i la del Sant Sepulcre, i els timbalers.

Dissabte, tal i com es fa cada dos mesos, el presbiteri de l’església acollirà una nova sessió del Contemplem i compartim, un espai d’interiorització i meditació. A les deu de la nit es farà la Vetlla Pasqual amb el Cant de l’Àngel. Mossèn Cinto Busquet anima tothom a participar de l’acte més emblemàtic de tota la Setmana Santa.

I ja Diumenge de Pasqua, o Diumenge de Resurrecció, es faran les diferents eucaristies a les nou del matí, les dotze del migdia i les set de la tarda. La missa del migdia acabarà amb el tradicional Cant de l’Àngel que aquest any estarà acompanyat per la figura de la mare de Déu vestida de blanc.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Josep Maria Cardona i Jorques escrigué:

    I qui paga ? qui els mante ? de que viuen ?, qui son aquets que estan demanant per el carrer de l’esglessia em tote impunitat? .Mha agradaria que algu amb contestes. gracies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat