Reaccions dels partits locals a la intervenció de la Guàrdia Civil a les institucions catalanes

(Foto: elMón)
(Foto: elMón)

Tots els partits amb representació a l’Ajuntament de Calella han condemnat els fets d’aquest matí a Barcelona, tret del Partit Popular. El president dels populars al Maresme considera que la justícia està fent la seva feina i que a Espanya es demostra que hi ha separació de poders.

El president del PdeCAT, Marc Buch, creu que estem en un estat d’excepció en què el govern del PP instrumentalitza la política i en fa ús de la policia perquè, segons ell, no té cultura democràtica i del diàleg davant una situació com la que es viu a Catalunya. Segons Buch, avui ja s’han sobrepassat totes les línies vermelles.

Miquel Pérez, membre de l’executiva local d’ERC considera que els fets d’avui són «un cop d’estat del govern central al govern de la Generalitat».

El primer secretari del PSC, Pere Tarrés, ha fet una crida als governs de l’Estat i de la Generalitat a obrir un diàleg ja que, segons ell, «les il·legalitats porten al desastre». Per a Pere Tarrés el Govern de la Generalitat hauria de renunciar a fer el referèndum.

El regidor de la CUP, Jan Catà, creu que els fets d’aquest matí a Barcelona demostren que l’Estat espanyol s’està enfrontant al major desafiament col·lectiu de la història del poble català. Segons ell, el poble català està dempeus i ja no existeix a Catalunya el règim del 78.

El president del PP al Maresme, Diego Sánchez, ha dit que el poder judicial està actuant i fent la seva feina davant les il·legalitats que s’han comès. Segons ell, a Espanya hi ha separació de poders i els polítics han de donar exemple.

Des d’Iniciativa per Catalunya, Sebastián Tejada, rebutja de manera categòrica el comportament del PP que qualifica d’atac a la democràcia en tota regla. Segons ell, els fets d’avui han de ser el detonant per un canvi al Govern de l’Estat i una regeneració democràtica.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat