Calella confia en la figura d’un gerent per salvar el Mercat Municipal

Imatge d'arxiu

L’Ajuntament de Calella participarà en una prova pilot de la Diputació de Barcelona per dinamitzar mercats municipals que, com el de Calella, travessen per una situació complicada. La falta de paradistes i la limitada oferta comercial que s’hi troba és el principal problema que té l’equipament actualment, segons ha admès la primera tinent d’Alcaldia, Núria Parella. L’organisme supramunicipal posarà un gerent que analitzi i faci propostes per garantir el futur del Mercat Municipal.

El gerent serà compartit amb d’altres poblacions de les rodalies. “El tindrem entre tres ajuntaments i això ens enriquirà perquè buscarà les experiències positives de cadascun de nosaltres i en farem intercanvi”, ha explicat Parella.

La primera tinent d’Alcaldia no ha pogut precisar quan començarà a treballar el gerent que tindrà el Mercat Municipal de Calella, perquè tot just s’acaba de fer el primer contacte amb els responsables de la Diputació de Barcelona.

Una de les principals qüestions que haurà d’abordar és la falta de paradistes i, en conseqüència, la limitada oferta comercial que hi ha a l’equipament calellenc. A dia d’avui hi ha en funcionament quatre de les deu parades disponibles.

“Els paradistes que tenim són grans professionals i tenen molt bon producte, però ens falta varietat. Amb l’ajuda de la Diputació, estem intentant fer promoció per ampliar l’oferta i això, de retruc, ens permetrà obrir més hores i que, per exemple, que el bar treballi més”, ha apuntat la primera tinent d’Alcaldia.

“Serà una feina de formigueta”, ha recalcat Parella, tot admetent també la dificultat d’establir uns horaris d’obertura que satisfacin a tots els paradistes, una de les qüestions que podrien estar afectant l’activitat del Mercat Municipal. A nivell legal, només està regulat els dies de tancament, que són diumenge i dilluns, i el dissabte a la tarda.

En paral·lel s’està avaluant la possibilitat de simplificar i agilitzar els tràmits que s’han de seguir per muntar-hi parada. “Tenim moltes visites de paradistes interessats però el procés administratiu de la licitació i els terminis que s’estableixen ens acaba afectant perquè la gent no es vol esperar i s’espavila per altres bandes. Intentarem solucionar-ho a nivell jurídic”, ha dit.

En una entrevista a Ràdio Calella TV, la primera tinent d’Alcaldia ha recordat que, en un sol any, s’han arribat a fer tres licitacions per ocupar les parades vacants. I es referma en la bona direcció de les activitats que s’han fet darrerament per revitalitzar-lo: com ara els tallers gastronòmics, les campanyes de conscienciació sobre consum responsable, i altres més lúdiques com la Nit de Tapes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *