El sindicat d’ensenyament USTEC STES es planteja una vaga general si no es pot votar l’1O

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

El Consell Nacional de la IAC, la Intersindical que agrupa diversos sindicats, es planteja convocar una vaga general si no es pot dur a terme el referèndum del proper 1 d’ ocubre amb normalitat. El portaveu del sindicat USTEC STES, que forma part d’aquest organisme, Ramon Font, va donar a conèixer aquesta iniciativa ahir a Calella en un acte de campanya de la CUP. Lluc Salellas, regidor de la CUP a Girona i membre del secretariat nacional de la formació, es va mostrar favorable a la proposta, tot i necessitar abans un procediment intern per ratificar-ho

El portaveu del sindicat d’ensenyament, Ramon Font, afirma que cal dur a terme totes les mobilitzacions necessàries per aconseguir posar les urnes l’ 1 d’octubre. En aquest sentit, des de la Intersindical consideren que si no es pot votar, caldrà a partir del dia 2 d’octubre fer una convocatòria legal de vaga social i laboral.

«Farem les mobilitzacions que calguin i estava inclosa molt clarament la convocatòria d’una vaga general per defensar el referèndum. Nosaltres ens posarem en contacte amb altres organitzacions socials, sé que aquí hi ha Òmnium, sé que hi ha ANC, lògicament nosaltres som el sindicat majoritari de mestres però en altres sectors no tenim tanta implantació, per tant seria una vaga social, laboral i necessitariem les organitzacions socials perquè ens ajudessin a convocar una vaga, que nosaltres estariem disposats a legalitzar-la. Teniu una novetat avui aquí a Calella»

Font va demanar el suport del tots els implicats en aquest procés, des de les entitats com ÒMNIUN i ANC, fins a les formacions polítiques independentistes. De moment, ja va rebre suport de la CUP de la mà de Lluc Salellas, present a l’acte i membre del secretariat nacional. Tot i que, aquesta formació haurà de debatre la proposta internament, la iniciativa del sindicat va ser ben rebuda.
Per la seva banda, Salellas va recordar la necessitat de poder decidir el proper dia 1 d’octrubre per evitar que els tancs, tant reals com metafòrics, arribin a Catalunya.

«A l’únic lloc on ens podem agafar, fins i tot els que no són independentistes però volen un canvi a les seves vides, és el referèndum de l’ 1d’octubre. No només això si no que ens hi hem d’agafar perquè surti el Sí, perquè si surt del NO el que passarà són uns tancs, no sé si literals o metafòrics, però en tot cas passaran uns tancs que farà que passem una mala època, en tots els sentits. No pas només que ves a saber què faran amb la llengua catalana a l’escola o amb el Parlament de Catalunya sinó també amb els pocs drets socials i laborals que ens queden»

A l’acte, el regidor de la CUP a Calella, Jan Catà, va convidar a tothom a escriure la història del nostre país. Catà afirma que fins arribar aquí s’ ha fet un llarg camí de mobilitzacions populars i massives. A més, recorda que s’ han teixit complicitats políques entre formacions antagòniques, en referència a la CUP i el Pdecat i que després de enfrontar-se a l’Estat espanyol ja res serà igual.

«L’ 1 d’Octubre quedarà gravat als llibres d’ història. Nosaltres d’alguna manera anar a votar o no anar a votar l’ 1d’octubre significat escriure o no escriure la història del nostre país i això està a les nostres mans. Siguem-ne conscients i tinguem l’orgull que estem escrivint la història del nostre país».

Catà afirma que ara els ulls estan posats en Catalunya perquè aquest moviment transversal a favor del referèndum és un dels més importants dels darrers temps a Europa.

També afegir que que la UGT i CCOO de Catalunya condemnen les actuacions judicials d’avui a les institucions catalanes. Han senyalat que la desproporcionalitat és un camí que porta a l’enfrontament polític i social que ningú desitja i reafirmen el dret a decidir de la ciutadania.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat