Reaccions dels polítics calellencs als atemptats d’ahir

En motiu dels atacs terroristes que es van cometre ahir a Barcelona, a les Rambles, i el frustrat a Cambrils, al Tarragonès, hem fet una edició especial de l’Info Vespre, recollint les paraules dels portaveus dels diferents grups polítics municipals de l’Ajuntament de Calella.

Per part del PDeCAT n’ha parlat la primera tinent d’Alcaldia, Núria Parella.

“Condemnem de manera ferma els atemptats de Barcelona i Cambrils. Volem donar suport i mostrar la nostra solidaritat amb les víctimes i els seus familiars, i també agraïr la tasca dels serveis d’emergència i dels cossos policials, i sí que ens volem fer nostra la frase del president Puigdemont, que ahir va dir que ‘una minoria no acabarà amb la nostra manera de ser: gent de pau i acollida’. Pensem que és molt important tenir present aquesta frase i pensar que aquí a Calella s’han reforçat les mesures de seguretat, tot i que sempre que hi ha grans esdeveniments la policia local orienta a tothom de les mesures que s’han de prendre. I voldria agrair a la comunitat musulmana que avui han assistit als actes i que estan en contra d’aquests actes, com tota la gent de Calella”, ha dit Parella.

El primer secretari del PSC, Pere Tarrés, ha destacat la bona feina dels cossos de seguretat i la voluntat d’unitat política global per lluitar contra aquesta xacra.

“Ha sigut un cop molt dur, havíem de tenir en compte que ja estàvem en alerta i que això podia passar. Els cossos de seguretat estan fent una gran labor i crec que ens en podem sentir orgullosos. I totalment a favor de la unitat política, per sobre de qualsevol tendència política, perquè aquest cop terrorista va contra tothom, de la nostra cultura, del nostre sistema, i de pràcticament contra els nostres sentiments. Això requereix una unitat total per poder fer front a aquesta xacra global i que involucra no només a Europa”, ha dit Tarrés.

La portaveu d’ERC, Cristina Gómez, ha volgut traslladar que el camí a seguir ha de ser el de la unió i evitar qualsevol tipus de brot islamofòbic.

“Evidentment lamentar i condemnar les accions que es van produir tant a Barcelona com a Cambrils i qualsevol altre actuació que tingui a veure amb el terrorisme tan bàrbar. Al marge de la condemna i d’expressar la solidaritat amb totes les famílies i els afectats, l’altre missatge important és que molt poques persones fan poc soroll i molt mal; no hi ha racionalitat. Però això, en cap cas, ens ha d’afeblir sinó tot el contrari: ens ha de fer més forts i ens ha d’unir. També per aconseguir que la convivència, la fraternitat i la pau; aquest es el camí a seguir. No podem permetre que hi hagi cap rebrot d’islamofòbia o de xenofòbia respecte determinades cultures i o religions; no hem de barrejar una cosa amb l’altra”, ha dit Gómez.

El regidor de les CUP, Jan Catà, ha fet una crida a la calma perquè no es difonguin informacions falses que generin confusió i alarma.

“Des de la CUP de Calella volem expressar la nostra enèrgica condemna i repulsa per aquests atemptats terroristes, i fem una crida a la calma perquè hi ha informacions falses que no ajuden als serveis de seguretat. Ara més que mai cal solidaritat i fraternitat entre cultures per fer front als objectius dels terroristes que és sembrar l’odi, la por i la violència. Entenem que la ciutadania ha de fer el contrari, ara màxima germanor i fraternitat entre tots, i seguit vivint en una societat que doni un bon exemple de respecte”, ha expressat Catà.

Josep Maria Pérez Basart, regidor del PP, ha condemnat els atacs i ha traslladat el missatge de victòria contra el terrorisme.

Són un criminals, uns assessins, uns terroristes que volen fer mal a la gent, a la societat i a la democràcia. Esperem que els agafin quan abans millor perquè, malauradament, estem tots en l’ull d’aquesta gent”, ha dit Pérez Basart.

El regidor d’ICV, Sebastián Tejada, ha expressat el seu dolor i consternació pels fets.

“Aquests fets, tot i que puguin ser mig anunciats, són sempre una sorpresa i causa dolor. El primer és transmetre el condol a les víctimes i als seus familiars,  i a tota la comunitat que se sent afectada i apel·lada per això”, ha dit Tejada.

Segons el recompte oficial, 14 persones mortes pels atemptats d’ahir i uns 130 ferits, segons xifres de Salut. Entre aquests últims, 17 es troben en estat crític.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *