Realitzaran un mural artístic que combinarà escultura i pintura per revitalitzar el comerç del carrer Església

El grup d’artistes del Centre d’Art Pigment han rebut l’encàrrec per intervenir a la façana de la casa que fa xamfrà entre els carrers Església i Indústria, on hi realitzaran un mural que combinarà escultura i pintura. Aquest tram de l’eix comercial de la ciutat estava en el punt de mira del Govern Municipal, tal com va apuntar la tinent d’Alcaldia Núria Parella fa unes setmanes, entenent que suposava un trencament visual de l’eix comercial de la ciutat.

El grup d’artistes l’integren Ricardo Guijarro, Borja Altozano i Ana Medina, que van participar en el Festival d’Art de Km 0 que es va celebrar el setembre passat a Calella. A rel d’aquell esdeveniment, i dels contactes que van iniciar amb els responsables municipals, han rebut l’encàrrec de realitzar un mural artístic a la paret del xamfrà d’Església amb Indústria, a la banda sud. L’objectiu és revitalitzar el comerç d’aquell tram de carrer.

En declaracions a Ràdio Calella TV, Ana Medina ha explicat que amb la seva proposta reivindiquen l’art com una manera d’enriquir la ciutat, amb concepte i missatge. N’ha avançat alguns detalls.

Hem proposat un mural que combina la part escultòrica amb la pictòrica. Hi haurà una escultura relleu a la paret, feta amb ferro, que esperem que agradi molt a la gent (…) Té a veure amb les bosses de comprar que té l’associació de comerciants i no sé si puc explicar res més. Les pistes són aquestes.

La paret s’ha començat a preparar perquè els artistes hi comencin a treballar, amb la previsió de tenir enllestida l’obra per Setmana Santa.

Estem esperant que la paret estigui preparada perquè també necessita unes preinstal·lacions per posar llum i un cop està fet començarem a treballar al taller la part escultòrica. Llavors pintarem les parets. La intenció és inaugurar-ho abans de Setmana Santa, la data exacta no la sé.

La inversió destinada a realitzar el mural és de 6.068,15 euros.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *