Recepció oficial a l’ambaixadora del Senegal

candini ambaixadora senegal2

L’alcaldessa de Calella ha abanderat la petició de la comunitat senegalesa de Catalunya perquè el Consolat de Barcelona torni a tramitar documents oficials. Des del 2004 estan centralitzats a Madrid, i això obliga els compatriotes a fer desplaçaments sempre que han de realitzar qualsevol gestió. Montserrat Candini va rebre dilluns a l’Ajuntament a l’ambaixadora del Senegal i al cònsol general a Madrid, amb qui ja s’havia reunit l’any 2019. Durant la trobada, va tornar a traslladar als diplomàtics la necessitat d’habilitar un punt oficial a la capital catalana.

A Catalunya, la comunitat senegalesa està formada per 30.000 persones, de les quals 200 viuen a Calella. Ciutadans que s’han de desplaçar a Madrid cada vegada que han de realitzar un tràmit oficial. L’alcaldessa Candini va traslladar a les autoritats senegaleses la necessitat de resoldre aquesta problemàtica “per millorar la seva qualitat de vida”, segons informa el consistori.

L’ambaixadora del Senegal, Marime Say, va agrair l’interès de Candini envers la comunitat senegalesa. Va explicar que s’hi està treballant, encara que la pandèmia de la Covid frenés qualsevol tipus d’actuació.

L’acte va comptar amb l’assistència d’una representació de la comunitat senegalesa de Calella. Els diplomàtics van signar en el llibre d’honor de l’Ajuntament i se’ls va obsequiar amb una figura del far. Ahir es van reunir amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i avui serà el torn de la delegada del Govern Espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat