Primer dia de doble vacunació als majors de 70 anys

doble vacuna web

La Fàbrica Llobet-Guri centralitza les campanyes de vacunació contra la Covid i la grip normal, que tenen una població diana específica però que en el cas de les persones majors de 70 anys s’administren de forma simultània. I de fet, aquest dimecres al matí, s’hi han acostat els primers usuaris del CAP de Calella que han hagut de preparar els dos braços. A cadascun d’ell s’hi punxa un fàrmac diferent.

La vacuna de la grip s’administra només amb cita prèvia. Es pot demanar presencialment al CAP o per telèfon al 93 766 59 50, o bé programant dia i hora a través del portal citasalut.gencat.cat, tal com ha explicat la infermera de l’àrea bàsica de salut de Calella, Ester Martínez.

Sobretot, es necessita una cita prèvia. No és com amb les vacunes de la Covid que es podia venir sense avisar. Ara necessitem tenir una mica més de control.

La campanya s’adreça a les persones majors de 60 anys que volen protegir-se contra la grip normal, que s’espera que tingui més incidència que l’any passat, quan la presència del virus va ser residual. Per això, com explicava la directora general de Salut Pública, la doctora Carmen Cabezas, s’han abastit de vacunes de prevalents, que són les que donen major cobertura.

La crida s’estén també a d’altres col·lectius de risc: dones embarassades, infants d’entre 6 mesos i 2 anys amb antecedents de prematuritat, persones amb malalties cròniques i cuidadors, residents de centres geriàtrics o d’altres institucions tancades, a més de professionals de la salut, sociosanitaris i docents i treballadors de serveis essencials.

L’equip d’infermeria del CAP simultaniejarà l’administració de la vacuna de la grip amb la tercera dosi contra la Covid, que s’ha començat a posar aquest dimecres. En aquest cas, s’està contactant amb els usuaris a qui s’adreça la convocatòria per donar-los dia i hora.

Des del CAP estem trucant als pacients majors de 70 anys que fa més de 6 mesos que tenen la segona dosi i, per tant, són candidats a rebre la dosi addicional. En el moment de la trucada, se’ls ofereix la vacuna de la grip normal.

Les persones que vulguin rebre les dues vacunes, se’ls posarà una a cada braç. Les autoritats sanitàries afirmen que no hi ha cap evidència científica que la combinació dels dos fàrmacs contra els virus tingui majors efectes sobre la salut o pugui augmentar el risc d’infecció.

És un tema d’immunitat i no hi ha cap problema, el nostre sistema té capacitat per rebre les dues vacunes. Ara bé, si es fa de forma separada, almenys han de passar 7 dies.

Les persones que no formen part dels col·lectius cridats a la campanya de vacunació contra la grip normal, però volen posar-se-la, també poden demanar cita prèvia als canals habituals. Per aquesta campanya, Salut ha adquirit més d’un milió i mig de dosis.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat