L’associació Amics del Museu celebrarà diumenge la seva diada

Entrevista Lluís Barri

Un any més, l’associació Amics del Museu torna a celebrar la seva diada. Com sempre, ho faran al pati del museu. A partir de dos quarts de dotze es farà una exposició sobre les fotografies de Josep Maria Colomer de l’enderrocada església de l’Escola Pia. A més, Txell Lasheras, acompanyarà la vetllada amb la presentació del seu nou disc, en directe, el seu president, Lluis Barri, ha parlat sobretot plegat avui a La Ciutat.

Amics del museu encara fa servir el mateix esquema que ha fet servir els darrers anys per celebrar la seva diada. Primer es farà una petita exposició i un cop finalitzada es podrà gaudir d’una actuació musical.

Aquest any des de l’associació han decidit rememorar els records de l‘antiga església de l’Escola Pia, del carrer Jovara, que va ser enderrocada. Es farà un col·loqui, a partir d’unes fotografies que va fer Josep Maria Colomer d’aquest edifici. Aix ho confirma Lluis Barri.

Partim de la base d’unes fotografies que va fer en Josep Maria Colomer, que va presentar a una exposició al museu de Calella l’any 2012. Són unes fotografies del que havia estat l’església de l’Escola Pia del carrer Jovara. Serà un col·loqui perquè tots els assistents puguem parlar dels records que ens comporta, en fi, recordar una mica aquest tema.

L’associació es va crear per donar suport al museu, en un moment en què semblava que l’Ajuntament de Calella no podia fer-se càrrec, fins i tot, recorda Barri, als anys 90 van arribar a pagar algunes vitrines expositives. Ara, però, es dediquen a funcions de voluntariat i a col·laborar amb l’Ajuntament, en benefici del museu.

Fa anys que aquesta associacio es va crear per donar suport al museu. Als anys 90, fins i tot, s’havien arribat a pagar vitrines expositives. Era un moment en què semblava que l’Ajuntament no podia arribar. A partir d’aquí, l’Ajuntament es va fer càrrec de l’equipament municipal. Hem passat a formar part de recolzar moralment i amb voluntariat si fa falta. També una mica econòmicament, per exemple, anualment subvencionem la remodelació d’algun paper de l’arxiu, o comprem alguna peça de Calella pel museu.

La reunió està oberta a tothom que hi vulgui assistir. A dos quarts d’onze es comentarà l’exposició sobre les fotos de l’església. Un cop finalitzada, a les dotze, es podrà gaudir de l’actuació musical de Txell Lasheras i la presentació del seu nou disc, “Lluna plena”. Finalment, els assistents podran prendre una copa de cava per celebrar la trobada anual de l’associació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *