Reconeixement al centenari de “Can Caseta”

La carnisseria i xarcuteria Camps ha arribat als 100 anys d’història de negoci familiar a Calella. Va arrencar la seva àvia amb la botiga del carrer Bruguera, que encara funciona, i que després portarien els pares d’en Miquel i la Nati Camps, que ara en són els propietaris i han fet créixer l’empresa amb un segon establiment al carrer Església, cantonada amb Balmes. Tothom s’ha assabentat de l’aniversari rodó per la lona que han penjat a les façanes de les dues botigues. Aquest matí, a primera hora, han rebut la visita especial de l’alcalde Marc Buch, que els ha entregat una petita escultura commemorativa del centenari i els ha felicitat per gran feina, esforç i dedicació que hi ha al darrera d’aquesta celebració.

En Miquel i la Nati de Can Caseta han rebut la visita de l’alcalde Marc Buch, a primera hora del matí, poc després d’aixecar la persiana de la botiga del carrer Bruguera. I així cada dia des de fa 100 anys, com ja feia la seva àvia i després els seus pares.

La Nati és la que acostuma a estar darrera al taulell, amb el bon humor i la simpatia que la caracteritza. En Miquel també es posa al despatx i s’encarrega que funcionin les dues botigues, a més de portar a domicili algunes comandes dels clients que li ho demanen. Els germans Camps són la tercera generació d’un negoci familiar centenari que les ha vist de tots colors. La Nati posa en valor que, no obstant haver passat per èpoques difícils, no ha trontollat mai la unió familiar.

Quan les coses van bé és molt senzill, però dono molt valor no haver-nos barallat mai amb el meu germà quan hi ha hagut èpoques difícils, que n’hem passat. Ens hem pogut discutir però no ens hem barallat, i això és important. Com també que hem pogut donar feina a gent molt bona, que no ens han donat gaires maldecaps.

La Nati s’ha emocionat en recordar els seus pares. Fa poc van perdre a la mare, una dona estimada pels de casa i per la gent del barri, treballadora i amorosa amb els de casa.

El centenari de Can Caseta, com se’ls coneix al poble, arriba poc abans que els germans enfilin la jubilació. Preguntada pel futur del negoci…

Estem discutint molta cosa. No sabem què farem. Pensa que el meu germà farà 65 anys ara al juliol, jo hi arribaré a finals de l’any que ve. Ho estem parlant.

La carnisseria i xarcuteria Camps té la botiga originària del carrer Bruguera i la que van obrir després, al carrer Església cantonada amb Balmes. Avui els ha visitat l’alcalde Marc Buch, que ha volgut entrar fins a l’obrador i a la cuina, on fan els preparats que tenen molt bona sortida al taulell.

L’alcalde, que també sap què implica portar un negoci familiar, els ha felicitat per tota la feina que es veure de portes enfora i pel gran esforç i dedicació que hi ha d’haver, de portes endins, per aixecar cada dia la persiana.

Tenir un negoci familiar és pràcticament una manera de viure. Arribar a 100 anys no és una casualitat ni anecdòtic, sinó que és fruït d’una feina molt ben feta per part de diverses generacions, des dels avis que ho van fundar. Arribar a aquesta fita implica molta feina i capacitat d’adaptar-se als nous temps. Quan cada vegada hi ha menys comerços de proximitat, si són aquí és senyal que fan la feina molt ben feta i només ens queda que agrair-ho i demanar-los que continuïn així.

L’alcalde Buch els ha entregat una petita escultura commemorativa amb el número 100 de protagonista.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *