Gonzàlez-Cambray, “persona non grata”

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha estat declarat “persona non grata” per l’assemblea de professors de l’Institut Bisbe Sivilla. 40 dels 42 docents que van participar a la votació –d’una plantilla de 68– van aprovar reprovar la seva gestió al capdavant de la conselleria i atorgar-li la consideració de “no benvingut”. Una declaració eminentment simbòlica que es produeix enmig de la nova tongada d’aturades convocades de forma unitària pels sindicats de l’ensenyament. Avui és de 24 hores, amb manifestació pels carrers de Barcelona.

Final de curs “mogut” per les grans discrepàncies que separen els sindicats de l’ensenyament i la conselleria de Josep Gonzàlez-Cambray. En aquest context, l’assemblea de professors de l’Institut Bisbe Sivilla l’ha declarat “persona non grata”. Els motius són quatre:

-Per la seva actitud contrària a la millora i dignificació de les condicions de treball del professorat
-Per la seva defensa de l’empobriment del currículum educatiu que comporta una davallada significativa dels coneixements de l’alumnat i un menyspreu a la tasca docent.
-Pel seu tarannà intransigent i gens negociador.
-Per les seves declaracions en què va titllar de violents els professors que protesten pacíficament, mentre ell s’envolta d’agents armats

És la literalitat dels arguments que l’assemblea de professors de l’institut calellenc ha recollit en l’acta de votació, a la que hi van participar 42 docents dels 68 que hi ha a la plantilla. El 95% va estar d’acord en reprovar la gestió del conseller Gonzàlez-Cambray, tal com ha explicat una de les seves membres, Gizane Silva, en declaracions a Ràdio Calella TV.

No és una preocupació de quatre docents, som molts centres que estem cansats del conseller Gonzàlez-Cambray (…) Denunciem que portem 10 anys de retallades, que cap conseller s’ha dedicat a arreglar-ho, però aquest ha arribat amb unes formes tiràniques.

Avui dimecres 25 de maig hi ha vaga a l’ensenyament, convocada de manera unitària per USTEC, CCOO, la Intersindical, Professors de Secundària, UGT, CGT i USOC.

Des de l’Assemblea Groga de l’Alt Maresme, de la qual Gizane Silva també n’és membre, s’adverteix que les mobilitzacions programades es podrien allargar si el conseller no s’asseu a la taula de negociació amb la voluntat clara d’apropar posicions.

Després dels cinc dies de vaga que es van fer entre febrer i març, en cap moment el conseller va voler apropar posicions, ni tan sols va voler asseure’s amb els sindicats. Tot al contrari, els va fer fora i els va assenyalar com a culpables. En aquest aspecte, personalment no soc molt optimista. Però si nou mou fitxa, les reivindicacions potser s’allarguen.

En relació a la proposta que els va fer públicament Esquerra de Calella, després de l’empaperada de la seva seu, de reunir-se i escoltar les seves reivindicacions, la resposta del moviment groc és aquesta:

No ens hem d’asseure amb el partits a nivell local, ho fem perquè siguin ells qui pressionin al seu conseller. No pot ser que, davant el que està fent, i ningú del seu partit o del mateix Govern no mogui un dit, com si no anés amb ells.

El proper dia de vaga a l’ensenyament serà el dijous 2 de juny; parcial, entre les 8 i les 10h. El quart i, de moment, darrer dia de vaga serà el dijous 8 de juny, en què hi ha prevista una vaga escolar total. A partir de llavors, per final de curs i inici del pròxim, al setembre, els sindicats educatius no descarten cap escenari.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *