“Reinventa la llegenda”: el concurs d’escriptura i dibuix per a la Diada de Sant Jordi

A la llegenda de Sant Jordi, el cavaller mata el drac i salva la princesa. Però, i si s’intercanviessin els papers? I si el drac no fos malvat sinó poruc? Com seria la història? Aquest podria ser el punt de partida dels treballs que es presentin als concursos literari i d’il·lustració que l’àrea d’Igualtat i Drets Civils ha convocat novament i que proposa capgirar el relat tradicional en termes de diversitat i d’inclusió. “Reinventa la llegenda” s’adreça a infants, joves i adults i ofereix premis a les millors creacions.

El concurs de relats s’adreça a totes les persones residents a Calella o que estiuin escolaritzades aquí, a partir de 8 anys. Els treballs han de tenir una extensió màxima de dos fulls i s’han de presentar indicant si es participa en la modalitat de prosa o poesia, la categoria d’edat i les dades de contacte. S’han establert les següents:

Categoria A: de 8 a 10 anys
Categoria B: d’11 a 14 anys
Categoria C: de 15 a 17 anys
Categoria D: més de 18 anys

Els premis per aquesta categoria consisteixen en un primer premi amb un val de 20 euros en llibres i un de 15 euros per a un lot de material de papereria, i un segon premi amb un val de 15 euros en llibres i un val de 10 euros per a un lot de material de papereria, per cada grup d’edat.

El concurs de dibuix està obert a persones a partir de 3 anys. En el revers de la fulla també s’han d’indicar les dades de contacte i la categoria en la que s’inscriu. Hi ha aquestes:

Categoria A: de 3 a 5 anys
Categoria B: de 6 a 8 anys
Categoria C: de 9 a 11 anys
Categoria D: de 12 a 16 anys
Categoria E: més de 17 anys

També hi ha premis per a cada categoria de concurs. Un primer premi amb un val de 20 euros en llibres i un de 15 euros per a lot de material de papereria; i un segon premi amb un val de 15 euros en llibres i un val de 10 euros en un lot de material de papereria, per cada grup d’edat. A més, els dibuixos guanyadors seran exposats a la Biblioteca durant tota la setmana de Sant Jordi.

Els treballs s’han de presentar a la Biblioteca de Can Salvador de la Plaça fins el 31 de març. També hi ha la possibilitat d’enviar els treballs literaris per correu a l’adreça igualtat@calella.cat.

El jurat qualificador donarà un primer premi i un segon premi de cada categoria. Els dibuixos guanyadors s’exposaran a la Fira del Llibre i de la Rosa que se celebrarà el 23 d’abril a la Plaça de l’Església.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *