Repunten les vendes per Nadal i els comerciants arrenquen l’any amb optimisme

Imatge d'arxiu

L’associació de comerciants de Calella apunta a un augment de les vendes en aquesta darrera campanya de Nadal si es compara amb l’any anterior. El president de Calella Centre Comercial, Xavier Nogué, ha explicat que aquesta és la sensació generalitzada entre els associats, encara que segons l’article o el producte les vendes es poden acabar concentrant a les vigílies de Nadal, cap d’any o Reis. En tot cas, arrenquen el 2018 amb bones perspectives, empeses també per les expectatives que hi ha posades en les rebaixes d’hivern.

El Tió, el Pare Nöel i els Reis Mags d’Orient han tornat a confiar en les botigues de Calella a l’hora d’escollir els regals que han fet durant les festes. El sector comercial local ha notat un augment en les vendes comparat amb campanyes passades, i això també ha repercutit en el calaix que venia una mica tocat de l’últim trimestre del 2017.

“Hem estat treballant de valent i, en línies generals, s’han fet més que l’any passat”, ha dit Xavier Nogué, president de Calella Centre Comercial. “La gent és exigent i nosaltres intentem donar-los una bona relació qualitat-preu. Estem en una època de gran competència i els comerciants estem fent bona feina en aquest sentit”, ha afegit.

La qualitat però sobretot la varietat en l’oferta comercial de Calella és un dels elements determinants perquè la ciutat acabi atraient compradors de poblacions veïnes o d’altres comarques. Això, diu Nogué, es posa de relleu quan es comprova la residència dels clients que participen a la campanya del Sumaquilòmetres: “Tenim un radi d’influència majoritari que són les poblacions veïnes però, i ho veiem quan fem la recollida de les paperetes del Sumaquilòmetres, veus que tenim clients de més lluny: de Barcelona o d’altres poblacions, de gent que ha vingut aquí a passar uns dies”.

El president de Calella Centre Comercial confia que les rebaixes acabin de posar el colofó a la campanya, bàsicament per a les botigues d’articles de roba, calçat i complements. En tot cas, diu que la possibilitat d’avançar les promocions i els descomptes ha desvirtuat el que era, en essència, aquest període.

“Desgraciadament la llei espanyola de comerç ha tombat la legislació catalana que marcava l’endemà de Reis com a inici de les rebaixes i ha fet perdre l’esperit que hi havia de buscar el preu més econòmic. Avui dia hi ha moltes rebaixes encobertes al llarg de tot el desembre però, tot i això, és una molt bona oportunitat per al comerciant de vendre productes a un preu interessant per al comprador”, ha comentat Nogué.

A l’eix comercial de Calella, les rebaixes van arrancar diumenge 7 de gener amb descomptes que ronden el 20%. Amb tot, algunes cadenes van començar-les amb força, amb preus rebaixats fins al 50%, abans fins i tot del dia de Reis.

A continuació pots escoltar íntegrament l’entrevista a Xavier Nogué a l’Info Migdia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *