Restablerta la circulació de trens de l’R1 per Calella

El Maresme va recuperant la normalitat després del temporal Gloria, i mostra d’això és que aquest s’ha restablert la circulació de trens de la línia R1 entre les estacions de Malgrat de Mar i l’Hospitalet de Llobregat, després d’una setmana d’afectacions i interrupció del pas dels combois. Adif ha informat a través de les xarxes que la freqüència de pas entre Malgrat de Mar i Mataró és de dos trens per sentit i hora – l’horari habitual -, i que a partir de la capital del Maresme està restringit a quatre combois per sentit i hora. La notícia ha agafat per sorpresa a mols usuaris del servei ferroviari que aquest matí esperaven el transport alternatiu per carretera a les parades del Mercadona i l’Oficina de Turisme. Allà estava previst l’aturada del bus exprés que ahir es va anunciar per part del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

Queixes per falta d’informació aquest matí entre els usuaris de Renfe, molt perduts i sense saber exactament el trajecte dels busos que s’han posat en funcionament per suplir els trens, que no han circulat els últims dies.

WhatsApp Image 2020-01-24 at 10.20.08Ens hem trobat l’Helena, una estudiant que havia d’arribar a Premià de Mar però que s’ha dirigit a l’Oficina de Turisme, on havia de passar el bus exprés que després de Sant Pol de Mar no feia més parades fins a Barcelona. El Julio li ha explicat que la línia que cobreix el trajecte, amb parades a tots els pobles, s’agafava al Mercadona. Com que no hi ha informadors, són els usuaris els que s’ajuden els uns als altres.

I tot just llavors ha aparegut l’Esmeralda a la parada de l’Oficina de Turisme. Ella ha sigut qui ha comunicat a la resta que Renfe ja havia restablert la circulació de trens. És una usuària habitual del tren que ha explicat que s’ha assabentat que tornaven a passar per Calella perquè a primera hora ha decidit apropar-se a l’estació.

Contenta perquè tornin a funcionar els trens, i no és d’estranyar perquè arribar a Barcelona ha sigut per a ella un autèntic periple. Molt queixosa del servei que rep i de la poquíssima informació que es dona els usuaris que han d’agafar el tren sí o sí perquè no tenen alternativa.

La freqüència de pas fins a Mataró és de dos trens per sentit i hora; a partir de Mataró, s’amplia fins a quatre combois per sentit i hora.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *