Roura i Romaguera porten el seu Tribut a Serrat al bar La Gàbia

argentina

Avui divendres els músics Pep Romaguera i Toni Roura interpreten cançons de Joan Manel Serrat. És l’únic show del grup que es fa aquest estiu i arriba després d’haver-se fet a Argentina aquest hivern.

Tot va arrencar fa uns quatre anys quan Toni Roura estudiava cant a l’Escola de Música de La Fàbrica Llobet-Guri amb Raquel Xiberta. A partir d’aquí va començar a crear un repertori amb cançons de Joan Manel Serrat, musicades a la guitarra per Pep Romaguera. El que va començar com un exercici d’escola ha derivat en un show del qual ja n’han fet diversos bolos. Un d’ells serà avui divendres al bar rodó del passeig Manel Puigvert cap a les 10 de la nit. Toni Roura explica com anirà el concert: “El que farem és un repertori de les cançons més emblemàtiques de Serrat, i qui ja ens hagi escoltat alguna vegada veurà que hem preparat cançons noves. Bàsicament el que ens diu la gent és que es queden molt sorpresos de com amb una sola veu i una guitarra quedi l’escenari tan ple i que puguin emocionar-se com s’emocionen i que s’ho passin tan bé ells com nosaltres mateixos també dalt de l’escenari“.

Justament aquest és l’aspecte que més ha costat de treballar per fer l’espectacle. Intentar explicar amb una sola guitarra tot l’univers musical i orquestral de Joan Manel Serrat. I això és mèrit de Pep Romaguera, el guitarrista del grup, que ha explicat que per ell ha estat un repte musical important. Romaguera: “Hi ha temes dels que m’ha proposat que han estat reptes molt importants i sents tot allò i penses com ho pots fer amb una guitarra. L’ambient que donen tots aquells arranjaments realment són reptes, i fer-ho amb una guitarreta… aquests decorats musicals amb una guitarra sola ha estat difícil i en algunes me les he passat una mica canutes. Però a mi ja m’ha agradat i m’ho passo molt bé fent-ho. Un dels primers temes que em va proposar ell i em vaig cagar a les calces, i que no sabia com fer-ho, va ser Cançó per Joan Salvat-Papasseit“.

Toni Roura va anar a Buenos Aires, la capital d’Argentina, i va interpretar part d’aquest repertori de Serrat amb músics d’allà, i va ser un èxit. “A mi em feia molta il·lusió el fet de poder tocar a Buenos Aires, que allà se l’estimen molt, i per mi també era el fet de fer-ho en un espai neutre, on no em coneguessin. I allà vaig passar per l’experiència de fer el repertori al carrer -que va ser molt engrescador i divertit- i després ja vam anar a un teatret al barri de Tigre, al voltant del gran Buenos Aires“, ha dit Toni Roura.

La sala es va omplir i van haver de repetir algunes de les 12 cançons que havien preparat.

Actualment el conjunt està preparant les cançons per enregistrar un disc. Segons com quedi, ha dit Toni Roura, l’enviaran al Joan Manel Serrat perquè se l’escolti i els doni permís per comercialitzar-lo. Si no ho veuen prou digne per ensenyar-li a Serrat, ho guardaran per al record personal i per regalar-ho a les amistats.

El proper projecte de Toni Roura i Pep Romaguera es crear un espectacle de tribut a Lluís Llach.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *