Rull assenyala Adif com a responsable de les incidències diàries a Rodalies

El Conseller de Territori i Sostenibilitat va reiterar ahir des de Calella la denúncia pels incompliments del Govern espanyol en matèria d’inversions sobre la xarxa ferroviària. Josep Rull va insistir que la causa de les nombroses incidències que Rodalies ve acumulant aquestes darreres setmanes arreu del territori català és el mal estat i la falta de manteniment de la infraestructura. Una incidència a la catenària va deixar sense circulació de trens durant tres hores entre les estacions de Pineda i Arenys de Mar.

El titular de Territori responsabilitza Adif del caos que aquesta setmana s’ha produït a la xarxa de Rodalies catalana, amb incidències diàries i una d’elles a la R1 del Maresme, que van patir directament els usuaris de Calella.

Rull exigeix que es facin efectives les inversions pactades amb l’Estat espanyol per posar al dia la infraestructura. Deia ahir des de Calella que aquesta és una qüestió que evidencia la necessitat imperiosa d’autogovern per a Catalunya: “donar les culpes a Madrid no farà que els trens deixin d’espatllar-se i que els usuaris estiguin penjats i emprenyats i amb raó. Aspirem com a Govern deixar de donar les culpes a Madrid i assumir les nostres responsabilitat. No volem ser esclaus dels errors dels altres sinó que volem ser responsables dels nostres encerts i dels nostres errors”.

Rull va exposar que Catalunya ha demostrat una gestió fiable i eficient de la xarxa ferroviària de la seva titularitat.

Quant a les situacions de desinformació que es van donar dimarts arran de la incidència a la línia de Rodalies del Maresme, Rull apuntava que cal millorar els plans de contingències per donar una atenció adequada en poblacions turístiques com Calella: “aquests plans de contingència es poden millorar molt. I s’han d’adaptar a cada realitat, als municipis turístics s’ha de donar més informació”.

Els que van recórrer al servei de transport alternatiu per carretera que Rodalies va habilitar dimarts per cobrir el trajecte entre Pineda i Arenys de Mar eren principalment autòctons i usuaris habituals. Poca presència de turistes, que es van quedar a l’estació sense conèixer els punts d’aturades.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *