La CUP afirma que hi ha diners per apujar el sou a tots els treballadors de l’Ajuntament

freixas web ok

La portaveu cupaire, Núria Freixas, ha defensat aquest matí en una entrevista a La Ciutat que l’Ajuntament té capacitat econòmica per aplicar la revisió de llocs de treball a tot el personal municipal i no només per al futur cap de la Policia Local, com pretén l’executiu de Junts per Calella i el PSC, amb el suport de Cs. Per dilluns vinent hi ha convocada la sessió extraordinària del Ple Municipal en què es resoldrà la petició d’impugnació presentada per Calella en Comú, que argumenta que és injust i discriminatori que només s’apugi el sou de la plaça d’Inspector, ara que s’ha de cobrir.

Freixas ha fet notar que tots els salaris dels treballadors municipals, i entre ells també el de l’Inspector de la Policia Loca, estan desfasats i cal posar-los al dia. La portaveu de la CUP comparteix amb els comuns que s’està a punt de certificar una situació que suposa un tracte discriminatori, que recorda no té l’aval dels sindicats. I diu que hi ha un agreujant: l’Ajuntament té capacitat econòmica per aplicar la revisió en el seu conjunt. La seva proposta passa per utilitzar els diners de l’IRONMAN perquè no es farà, ha segons sosté.

Ens agradaria que l’Ajuntament es dirigeixi personalment a tots els treballadors per dir-los que no se’ls apuja el sou excepte a una persona que vindrà de fora (…) Els diners hi són. Hi ha 150.000 euros bloquejats per l’IRONMAN d’octubre, que no es farà. Desbloquegem aquests diners per fer polítiques socials reals i d’activació de l’economia.

En una entrevista a La Ciutat, Freixas també ha criticat l’estàtua de la bossa comercial que l’alcaldessa va inaugurar ahir, al parterre del vial d’accés a l’Hospital i a pocs metres de l’aparcament on s’hi contruirà el supermercat l’Aldi. Ho considera “una broma de mal gust”.

Primer, la despesa de l’estàtua, però el lloc triat sembla una broma de mal gust (…) Posar-la al costat de l’Aldi, on no hi ha comerç excepte el que ells potencien perquè han fet una modificació del POUM expressament perquè s’instal·li. Un supermercat que provocarà problemes de mobilitat i que amputa la possibilitat d’ampliar l’hospital.

El cost de l’actuació, poc més de 6.000 euros, també ha estat objecte de les crítiques de la portaveu de la CUP, que aquest matí ha reclamat al Govern Municipal que endegui polítiques socials i de promoció econòmiques reals en l’actual context de crisi sanitària. Una de les seves reivindicacions des de l’inici de la pandèmia ha estat que es garanteixin les condicions d’higiene a tota la població. I en aquest sentit, demana que s’habilitin dutxes públiques.

Hem insistit des del principi del confinament en la necessitat d’unes dutxes públiques per a la gent que no té accés a l’aigua. Estem en una crisi sanitària que ens obliga a mantenir una bona higiene, però hi ha gent que no pot i no s’ha adoptat cap mesura per resoldre-ho. Ho volíem traslladar al pròxim ple, però com que no se celebrarà per qüestions organitzatives, en farem difusió a través de les xarxes socials.

Des de la CUP s’ha confirmat aquest matí que la pròxima sessió ordinària del Ple Municipal que, per calendari tocaria el mes d’agost, es convocarà per passat l’estiu, possiblement a principis de setembre, segons ha apuntat Freixas.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat